На Львівщині діляться досвідом не лише американські десантники, а й військові кухарі зі США

19:25 9 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Заокеанські тиловики продемонстрували на Яворівському полігоні українським роботу мобільної контейнерної кухні.

Під час українсько-американськіх навчань«Фіарлес Гардіан-2015» у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ з фахівцями тилового забезпечення військових частин Західного ОТО провели позапланові навчально-методичні збори. Начальник служби з організації контролю та постачання відділу продовольчого забезпечення логістики Головного управління Національної гвардії України полковник Віктор Русан розповів: «Ми спеціально провели такі збори на Яворівському полігоні під час навчань. Мета даних зборів, це організація взаємодії з логістики та підвищення кваліфікації щодо тилового забезпечення підрозділів Національної гвардії з тиловими підрозділами армії США».

Тиловикам військових частин на практиці продемонстрували роботу мобільної контейнерної кухні. Про роботу польової кухні військовослужбовцям Національної гвардії розповіла військовослужбовець американської армії Христина Черешнева: «Готують їжу п’ять досвідчених кухарів. Їжа готується з напівфабрикатів. Середній час приготування близько трьох годин. За один прийом їжі кухня може нагодувати близько 800 чоловік. Кухня мобільна та розкладається за 45 хвилин».

Усе, що приготували американські військові кухарі, скуштували наші військовослужбовці. Описати приготування їжі та передати її смак на папері неможливо, але за відгуками наших військовослужбовців було дуже смачно.

За словами полковника Віктора Русана тилове обладнання, яке сьогодні є не тільки у Національній гвардії, але й у Збройних силах України, технічно та морально застаріле.

Тим, чим користується тилові підрозділи сьогодні виготовлене ще в Радянському союзі.

Полковник Русан додав: «Нам потрібні таки кухні, але їх треба пристосувати до наших умов та раціону харчування. Наприклад, ця кухня не передбачає приготування перших страв. Впевнений, що виробництво подібних польових кухонь можна налагодити і в Україні».

Про це повідомили сьогодні, 9 травня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів