На Львівщині буде 12 нових пластових осередків

18:55 21 вересня 2024 р.

Фото до новини

Дев'ять уже відкрили, а ще три – у Східниці, Мостиськах і Бродах - подали документи про реєстрацію.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 21 вересня, у Львові в межах ювілейного Окружного відкриття пластового року відбулась презентація нового обласного пластового центру.

Центр запрацював на вулиці Івана Франка, 46 у просторі площею 100 кв м. Вже з 1 жовтня тут проводитимуть пластові сходини, вишколи та інші заходи й заняття.

Центр носитиме ім’я видатного українського вченого, громадського діяча, педагога, основоположника «Пласту» Олександра Тисовського. 

Також під час заходу провели панельну дискусію «Роль Пласту у розвитку громади», у якій взяв участь начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Усвідомлюючи вагомість місії пласту, ми уже четвертий рік поспіль підтримуємо з обласного бюджету його розвиток. За цей час вдалося створити 9 нових пластових осередків у нашій області. Ще три – у Східниці, Мостиськах і Бродах, вже подали документи, очікуємо, що вони запрацюють до кінця року. Вірю, що створимо такі у кожній громаді. Бо кожній громаді потрібні щирі, активні та вмотивовані агенти позитивних змін», – зазначив Максим Козицький.

Під час відкриття пластового року заступник начальника Львівської ОДА Олександр Кулепін вручив подяки виховникам Пласту, які на волонтерських засадах розвивають свої осередки.

Загалом сьогодні налічується понад 4000 пластунів та 32 осередки Пласту у Львівській області.

Львівський обласний пластовий центр став п’ятим центром, який створили в Україні для підтримки пластунів.

Довідково:

Пласт – це організація, яка займається вихованням спроможної молоді через активний відпочинок, навчання та громадську діяльність. 

12 квітня 1912 році 40 пластунів у Львові склали свою першу пластову присягу у Львівській академічній гімназії на вірність Богові та Україні, і вже понад століття Пласт виховує свідому та патріотичну українську молодь. Саме цей день вважають офіційним початком Пласту.

Читайте такожЯк 112 років тому у Львові пластуни склали присягу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів