На Львівщині – близько 600 придатних до військової служби переселенців зі сходу України (відео)

18:50 20 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, заступник голови ЛОДА Володимир Харчук запевнив, що мобілізовані спершу проходитимуть не менше 30 днів підготовку у спеціальних навчальних центрах.


Відео: телеканал «ZIK»

У прес-службі облдержадміністрації, повідомили сьогодні, 20 січня, «Щоденному Львову»: «За першу у 2015 році чергу мобілізації до війська залучать орієнтовно три тисячі військовослужбовців із Львівської області. Про це йшлося під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 20 січня, у Львівському обласному військовому комісаріаті». У повідомленні також конкретизують:

«Як повідомив заступник голови ЛОДА Володимир Харчук, мобілізація триватиме 210 днів та проводитиметься у три черги. Володимир Харчук наголосив, що особливістю даної мобілізації є те, що мобілізовані особи спершу проходитимуть підготовку у спеціальних навчальних центрах не менше 30 днів. 

«Ці військовослужбовці повинні володіти військовою справою. Особи, які залучатимуться до антитерористичної операції повинні бути максимально підготовленими. Таке завдання вищого керівництва», – сказав заступник голови ЛОДА.

Окрім цього, заступник голови ЛОДА наголосив, що військові, які проходитимуть навчання на території Львівщини будуть забезпечені усім необхідним для проходження військової служби на 100 відсотків. «Передбачаємо, що ця мобілізація, як і попередні на Львівщині, пройде успішно, оскільки обласний військовий комісаріат докладає для цього максимальних зусиль», – резюмував він.

«Усі розмови про незаконність мобілізації є юридично безпідставними» – заявив також під час прес-конференції 20 січня заступник голови ЛОДА Володимир Харчук, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості написання заяви про відмову від мобілізації, аргументуючи тим, що, нібито, мобілізація є незаконною.

«Зразки заяв, які з'являються в інтернеті є абсолютно незаконними. Правоохоронні органи надаватимуть правову оцінку таким діям. У випадку написання схожих псевдодокументів та подання їх до комісаріату автору загрожує адміністративна та інша відповідальність», – наголосив заступник голови ЛОДА.

Володимир Харчук розповів, що у східних областях України, які межують з зоною проведення АТО, були розповсюджені зразки т. зв заяв про відмову від мобілізації та про те, що мобілізація є незаконною. «Особи, які розповсюджують схожі зразки відмов від мобілізації, працюють не на благо українського народу, а в інтересах східного сусіда», – зазначив В. Харчук.

Своєю чергою, інформаційна агенція УНІАН інформує в повідомленні «Зі Львівської області можуть мобілізувати 600 переселенців»:

У Львівській області станом на сьогоднішній день проживає близько 600 переселенців, які придатні до несення військової служби і можуть бути мобілізовані на загальних підставах. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив під час брифінгу заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук.

Він також зазначив, що, за підсумками минулої хвилі мобілізації, добровільно увійшли до лав української армії 23 переселенці зі сходу та Криму, які перебували на Львівщині».

Про це повідомляється у вівторок на сайті УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», сьогодні в Україні розпочинається перший етап мобілізації, зокрема, на Львівщині мобілізують три тисячі військовозобов’язаних і резервістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів