На Львівщині 13-річна дівчинка потрапила в реанімацію після враження струмом на даху вагону потяга (відео, оновлено)

17:28 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У прес-службі управління МВС на Львівській залізниці повідомили в понеділок: «У селі Смільно Бродівського району 13-річна дівчинка піднялась на дах вагону поїзда, де була вражена електричним струмом».

Дитина отримала опіки І-ІІ ступеня (70% опіків).  Попередньо встановлено, що троє малолітніх дівчаток проводили час на залізничній колії без нагляду дорослих. Одна з них піднялась на дах вагону поїзда для фотографування, де її було уражено електричним струмом. 

Малолітня дівчинка перебуває у реанімаційному відділенні опікового відділу 8-ї лікарні Львова. Обставини події з’ясовуються.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження передбачене статті 276 «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту» Кримінального кодексу України. Про це повідомили сьогодні, 18 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі управління МВС України на Львівській залізниці.

«Опіки електротоком високовольтної лінії дитина отримала після фотосесії на залізничному вагоні», – уточнили в понеділок у київській газеті «Сегодня».Більш розгорнуто повідомив про це сьогодні, 18 травня, «Телеканал новин «24»:

«У Львові 13-річна дівчина зазнала важких опіків під час фотосесії. Її вдарило електричним струмом від високовольтної лінії. А все тому, що місцем для фотографування підлітки обрали дах залізничного вагона.

Дівчинку, в якої обпечено 40 відсотків шкіри, подруги спочатку відвели додому, лише згодом викликали швидку. Зараз за життя дитини борються в реанімації опікового відділення у Львові.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Це вже не перший такий випадок на Львівщині.

Торік інша дівчинка, шукаючи вдалий ракурс для селфі, впала із залізничного моста на лінії електропередач. Врятувати її не вдалося.

«Відстань між людиною і даними дротами може сягати до двох метрів і коли вона знаходиться на даху – утворюється так звана електрична дуга. Дівчинку вразило струмом і залізниця –  це зона підвищеної небезпеки. Варто також намагатися подалі відходити від рухомого складу, щоби повітряним потоком не затягнуло під потяг», –  сказала прес-секретар транспортної міліції Львівської області Христина Романчук».

А передав у понеділок її повідомлення «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів