На Київ за рік налітали майже 400 ударних БпЛА «Shahed», понад 300 крилатих ракет різного типу і 14 балістичних ракет, - КМВА

08:36 24 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Столиці потрібно більше зенітно-ракетних комплексів, «Gepard», «Piorun».

Таку статистику російських атак з повітря на столицю повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, пише Dailylviv.com.

«Нам потрібно більше засобів протиповітряної оборони! Бо у ворога вистачає зброї аби масовано атакувати українські міста. За статистикою лише для одного Києва за 12 останніх місяців рашисти запустили в напрямку столиці: 

-  понад  300 крилатих ракет різного типу; 

-  14 балістичних ракет; 

-  майже 400 ударних БпЛА типу «Shahed». 

Тому нарощування систем ППО – пріоритет і для Києва, і для решти міст України. Ми не відмовимося від будь-якого озброєння. Бо українські воїни протиповітряної оборони давно довели усьому світові, що здатні створювати, здавалося, неможливе – ефективні системи ППО, де поєднується новітні і старі зразки, радянські і натівські. Дайте нам зброю, а ми знайдемо їй ефективне застосування. Україна очікує підтримки від наших союзників та партнерів. Кожен зенітно-ракетний комплекс, кожен «Gepard» чи кожен «Piorun» - це збережені життя і внесок в нашу Перемогу!», - написав Сергій Попко, начальник КМВА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів