На Куп’янському напрямку окупантів масово вразила «мишача лихоманка» - розвідка

12:13 19 грудня 2023 р.

Фото до новини

На Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російської армії зафіксований спалах вірусного захворювання, відомого як «мишача лихоманка».

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише DailyLviv.com.

«Мишача лихоманка» передається людині від гризунів. Зараження відбувається через прямий контакт зі збудником, а саме внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у харчі, які вживає людина.

Симптомами хвороби є сильний головний біль, підвищення температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудота і блювання по декілька разів на день.

Читайте також: Атака бджіл: на Херсонщині божі комахи зажалили до смерті трьох окупантів

Таке захворювання вражає нирки. Як наслідок, заражений відчуває інтенсивний біль у попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

За інформацією розвідки, скарги на лихоманку від особового складу, залученого у війні проти України, російське командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях.

До того ж на першому етапі перебігу ця хвороба нагадує звичайний грип.

Читайте також: 500 військових мотострілкової дивізії рф потрапили в лікарні внаслідок важкого отруєння алкоголем

«У підсумку – «мишача лихоманка» значно знизила боєздатність російських «щурів», – зауважили у відомстві.

На цей час у підрозділах російських військ, згідно з даними ГУР, зростає невдоволення через повну відсутність медичної допомоги й неналежне забезпечення зимовими речами.

Нагадаємо, на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках тривають найзапекліші бої. Російські окупанти переважають як в озброєнні, так і в особовому складі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів