На кордоні з РФ облаштували цього року 6,4 кілометра загороджень зі спіралі

13:15 19 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Активне інженерне облаштування державного рубежу триває на всіх ділянках державного кордону України.

Про це повідомили в п’ятницю, 19 квітня, в Держприкордонслужбі, де також розповіли: «З настанням сприятливих погодних умов роботи ведуться як у рамках відомчого Плану Держприкордонслужби з інженерного облаштування державного кордону на всіх ділянках, в тому числі – на кордоні з РФ в Сумській області, так і за «Планом заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону,» затвердженим розпорядженням Кабінету міністрів України. Зокрема, відповідно до урядового плану заходи, тривають на кордоні з Росією в межах Луганської, Харківської та Чернігівської областей».

«Роботи здійснюються з обладнання систем відеоспостереження та контролю, улаштування загороджень, прокладаються переходи через складні або нестандартні ділянки місцевості. Також виконуються роботи з коригування проектних рішень, реконструкції, будівництва та облаштування об’єктів. Крім того, проводиться розроблення проектно-кошторисного документа щодо інженерно-технічного облаштування державного кордону у межах Сумської області. На цей час від початку року вже улаштовано більше 25 кілометрів протитранспортного рову, 6,4 кілометра загороджень із спіралі типу «Єгоза», понад шість кілометрів рокадної дороги та декілька переходів через складні ділянки», – поінформували також у ДПСУ.

«Загалом на 2019 рік передбачено з бюджету 400 мільйонів гривень, з яких вже профінансовано майже 60 мільйонів гривень. У 2015-2018 роках на реалізацію плану спрямували 1,3 млрд. гривень, що дозволило обладнати та оснастити чотири комплекси відеоконтролю та сигналізації, майже 340 кілометрів протитранспортних ровів, 250 кілометрів рокадної дороги, провести реконструкцію п’ять прикордонних підрозділів, обладнати достатню кількість опорних пунктів і придбати технічні засоби для дистанційного контролю тощо. На даний час план реалізований орієнтовно на 35%, що є адекватним рівню фінансування», – повідомили також у ДПСУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів