На кордоні Україна-Польща зможуть виявляти людей за 4 км, транспорт- за 12 км

16:15 17 вересня 2020 р.

Фото до новини

Прикордонник Львівського загону зможуть виявляти осіб на відстані понад 4 кілометри, транспортний засіб – за 12 кілометрів від місця служби. Ідентифікувати виявлених осіб можна буде на відстані понад 500 метрів, легкову автівку – за 1 500 метрів.

Про це інформує Держприкордонслужба, пише DailyLviv.

Це стало можливим завдяки закупівлі чотирьох мобільних тепловізійних комплекси спеціального призначення на базі автомобіля підвищеної прохідності TORSUS PRAETORIAN у рамках проєкту «Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордоні (Південний сектор)».

Для опанування цього комплексу в охороні кордону, представники АТ "Банкомзв'язок" організували навчально-методичний збір з фахівцями підрозділів охорони кордону Львівського загону, а також його практичні випробування в польових умовах.

Використання Комплексів надасть змогу охоронцям кордону:

здійснювати приховане переміщення по дорожній інфраструктурі та бездоріжжю (включаючи лісисто-болотисту місцевість та водні перешкоди), в тому числі у темний час доби з вимкненим штатним освітленням;

нести службу в автономному режимі терміном не менше 72 години;

вести спостереження за місцевістю та окремими об’єктами за допомогою відео- та тепловізійних камер з фіксацією подій;

підтримувати зв’язок з підрозділами охорони державного кордону і прикордонними нарядами, здійснювати передачу даних цифровими каналами за допомогою станції супутникового зв’язку;

спрямовувати наряди на затримання виявлених правопорушників та координувати їх подальші дії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів