На кордоні Україна-Польща вирішують, як позбутися багатокілометрових черг вантажівок

14:27 6 серпня 2020 р.

Фото до новини

Держприкордонслужба долучилася до вирішення проблеми накопичення вантажівок перед пунктами пропуску на західному кордоні.

Багатокілометрові затори з вантажних транспортних засобів біля «Краківця», «Шегинів», «Рави-Руської» та «Ягодина» суттєво ускладнюють рух та завдають чимало клопотів як місцевому населенню, так і перевізникам, оскільки більшість під’їзних шляхів біля пунктів перетину кордону не мають належної інфраструктури, яка б забезпечувала комфортне очікування на проведення пропускних операцій.

Про це інформує Держприкордонслужба, пише DailyLviv.

Робоча група у складі прикордонників та митників здійснила спільний повітряний моніторинг ситуації.

Як зауважив заступник директора департаменту – начальник управління організації прикордонного контролю генерал-майор Юрій Лисюк, – питання черг розділили на два етапи: перший – це ті проблеми, які можна вирішити вже сьогодні, другий – глобальні аспекти, які потребують клопотання перед Урядом про виділення відповідного фінансування для дооблаштування і самих пунктів пропуску з боку України і території перед пунктами пропуску, сервісних зон, щоб зрештою позбутися поняття черг, чи, принаймні, звести їх до мінімуму, а перебування на кордоні зробити комфортним.

У рамках робочої поїздки українсько-польською ділянкою кордону відбулися консультації прикордонників та митників з польськими колегами. Це допоможе врахувати важливі деталі в організації контрольних процедур, аби максимально прискорити формальності.

Окрім того, високопосадовці поспілкувалися безпосередньо з водіями вантажівок, які розповіли про проблеми перетинання державного кордону з власного досвіду.

Зрештою, комплекс заходів має на меті істотно прискорити пропуск вантажних т/з на кордоні.

Додамо, Посольство України в Польщі пояснило, хто не має проходити 14-денну самоізоляцію при в'їзді в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів