На кордоні у пунктах пропуску «Краківець» і «Рава-Руська» розділять автотранспорт за реєстрацією

20:08 10 квітня 2017 р.

Нові технологічні принципи контролю передбачають також принцип однієї зупинки автомобіля, перевірку громадян без їх виходу з транспортних засобів, поєднання зон прикордонного і митного контролю.

На кордоні України з ЄС функціонує 18 міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення . Кількість транспортних засобів суттєво перевищує проектні спроможності цих пунктів пропуску. На окремих напрямках добові показники удвічі більші за проектні, а напередодні святкових днів сягають пікових значень. Реконструкція окремих пунктів пропуску також не дозволяє кардинально збільшити їхню пропускну спроможність. Найбільше навантаження є на польській ділянці, де щороку кількість автомобілів зростає на 400-700 тисяч, здебільшого легкових. Так, у 2013 році ця кількість становила 6 мільйонів автівок, а у 2016 році вже 12,3 мільйона.

Додатково на роботу пунктів пропуску впливає малий прикордонний рух, переміщення автомобілів іноземної реєстрації під керуванням громадян України, а також введення тривалої перевірки контрольними службами країн ЄС. Останнє пов’язане зі змінами правил Шенгенського кодексу: відтепер усі особи, що в’їжджають до країн Шенгену або виїжджають з них, піддаються ретельній перевірці.

У зв’язку з усіма цими обставинами Державна прикордонна служба України запроваджує експеримент з розмежування смуг руху транспорту перед пунктами пропуску «Рава-Руська» і «Краківець». Він передбачає відокремлення напрямків для транспортних засобів української та іноземної реєстрації, які прямують з України. Невдовзі експеримент також розпочнеться і перед пунктом  пропуску  «Ягодин».

Нові технологічні принципи контролю передбачають принцип однієї зупинки автомобіля, перевірку громадян без їх виходу з транспортних засобів, поєднання зон прикордонного і митного контролю. 

Про такі наміри повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів