На кордоні у Land Rover мешканця Німеччини знайшли майнінгові ферми

13:02 19 серпня 2021 р.

Фото до новини

18 серпня в пункт пропуску «Рава-Русьа – Гребенне» за кермом автомобіля Land Rover прибув громадянин України, який проживає в Німеччині. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю. Тим самим чоловік засвідчив, що не має товарів для декларування та оподаткування.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.com.

Однак під час огляду транспортного засобу митники виявили в багажному відділенні три ферми для майнінгу, які були у використанні, а також відео-карти, материнські плати та блоки живлення. Вартість та обсяги виявленого значно перевищують неоподатковувану норму переміщення товарів через митний кордон України смугою «зелений коридор».   

Працівники митниці склали  протокол про порушення митних правил за ч.1ст. 471 (Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю) Митного кодексу України. Товар тимчасово вилучено, його вартість  встановлюється додатково, невдовзі  справу буде скеровано до суду.

Нагадаємо, товари (крім підакцизних) при ввезенні на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, не підлягають письмовому декларуванню. Таке правило стосується переміщення товарів через всі пункти пропуску, окрім відкритих для повітряного сполучення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів