На Харківщині знову лунають вибухи на складі боєприпасів

15:10 3 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/slobozhanyn

У Балаклії в Харківській області виникла пожежа на території військових складів. У місті чутно вибухи.

Про це повідомили сьогодні, 3 травня, в інтернет-видання «Оглядач». Інформація про надзвичайну подію спершу з'явилася в соціальних мережах. Очевидці повідомили, що на території військової бази нібито підпалили траву, а вогонь перекинувся на один зі складів.

«Кажуть, що про вибухи попереджали. Паніки як такої на вулиці не видно», – написав користувач «Twitter» под ніком Слобожанин.

Як повідомило видання «InfoResist», джерело в Міноборони підтвердило вибухи. За його словами, прозвучало щонайменше 20 вибухів.

Міський голова Балаклії Іван Столбовий заявив телеканалу ОТБ, що сьогодні, 3 травня, в місті відбувалися планові підриви снарядів, які не можна було вивезти з арсеналу.

«А зараз почалося в районі арсеналу в двох місцях загоряння, що призвело до тих снарядів, які лежали в частині території. Тому зараз ті будинки, які знаходяться в безпосередній близькості – людей евакуюють. Дітей забираємо зі шкіл...», – доповнив Іван Столбовий.

Пізніше в Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію про пожежу. «О 13:35, внаслідок загорання сухої трави на колишній технічній території 65 арсеналу, що у Балаклії на Харківщині, де тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минуролічної надзвичайної події, розпочалась пожежа», – сказано в повідомленні.

Як повідомили в Генштабі, до локалізації пожежі залучено два пожежних танки і інженерна машина розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт з розмінування у складі – евакуйований.Військовослужбовцями, спільно з ДСНС,вживаються всі заходи для забезпечення безпеки місцевих жителів. Також в мережі з'явилися відео з місця подій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів