На Дрогобиччині – нове карстове провалля

15:06 15 березня 2020 р.

Фото до новини

На Дрогобиччині провалився шмат землі на території між Сільцем та Трускавцем, щоправда, тепер ближче до дороги Дрогобич-Трускавець.

Про це інформують "Джерела Трускавця".

Нове провалля чимале – як за діаметром та і в глибину: 150 на 50 м, завглибшки понад 100 м.

Виявили його місцеві мешканці, кажуть чули гуркіт як обвалилася земля. Тож пішли обстежувати територію.

Неподалік новоутвореного провалля є облаштоване мешканцями села футбольне поле, на щастя ніхто не постраждав.

Нагадаємо, що два роки тому неподалік цього карсту утворилося перше провалля – розмірами до 300 м. Тоді під землю пішли лінії електропередач та довелося частково прокладати новий водопровід. На державному рівні заявляли, що слід прокласти нову дорогу до Трускавця, бо є загроза, що та, яку нині експлуатують, теж може піти під землю, оскільки під нею є карстові пустити від колишнього підприємства «Полімінерал».

Нова траса в обхід Трускавця має пролягти через поля Модрич та вийти навпроти бориславського озера.  Об’їзну дорогу до Трускавця будуватимуть вже цього року.
Наразі ж мешканців закликають не приїжджати на нове провалля у зв’язку з небезпекою. На місці події працюють надзвичайники, геологи, поліція, спеціальна комісія ТЕБ та НС. Доступ до провалля перекрито. Розглядають потребу перекриття автомобільної дороги, яка сполучає Дрогобич та Трускавець провалля у зв’язку з небезпекою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів