На дорогах Львівщини відновлять перевірки автотранспорту

21:21 13 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Обласне управління Укртрансінспекції забезпечуватиме габаритно-ваговий контроль транспортних засобів у період тривалої спекотної погоди.

Управління Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті у Львівській області відновлює перевірки великовагового автотранспорту на дорогах Львівщини, а також автотранспортних підприємств, які здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення. «Якість пасажирських перевезень повинна покращити відновлена робота Укртрансінспекції», – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Обласне управління Укртрансінспекції забезпечуватиме габаритно-ваговий контроль транспортних засобів у період тривалої спекотної погоди. Директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Андрій Щеп’як розповів:

«На Львівщині при температурі повітря вище 28 градусів встановлені обмеження проїзду великовагового автотранспорту дорогами загального користування. Вони стосуються, транспортних засобів загальною масою понад 24 т і навантаженням на вісь 7 т. у період т  з 10:00 до 22:00 години. Очолити цей процес, власне, й повинна Укртрансінспекція». 

Окрім цього, за словами керівника профільного департаменту, працівники Укртрансінспекції також долучатимуться до регулярних перевірок автотранспортних підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів обласними маршрутами. Спільно зі Львівською ОДА, а також інспекторами ДАІ вони здійснюватимуть рейди щодо дотримання графіків руху, схем маршруту, а також вимог транспортного законодавства.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» упродовж січня-червня 2015 року діяла заборона на перевірку діяльності автотранспортних підприємств. Відтак Укртрансінспекція у цей період не могла здійснювати перевірки.

Про це повідомили сьогодні, 13 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів