На Донбасі зникли безвісти 330 українських військових, – РНБОУ

12:34 16 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АFР

Заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий пояснив у четвер те, хто відноситься до категорії «зниклі безвісти»: «Це військовослужбовці, які, наприклад, не повернулися з завдання і їх безпосередній командир доповів про цей факт».

Заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий повідомив сьогодні, 16 жовтня, що на Донбасі зниклими безвісти вважаються 330 українських силовиків, а ще 357 числяться в полоні. «Зниклих безвісти, за офіційними даними, ми маємо 330 осіб, полонених (серед військових) ми маємо 357 осіб», – заявив Володимир Польовий.

При цьому він підкреслив, що стосовно інформації про зниклих безвісти оперує офіційними цифрами. «Тут є відмінності, але я не хотів би, щоб з цього приводу були спекуляції», – додав заступник керівника ІАЦ РНБО.

«Діє наказ про те, що дані про зниклих безвісти під час активних наступальних дій противника в секторах Б і Д в кінці серпня-початку вересня все ще є закритими. Тому об'єктивно це не всі дані. Але ті дані, якими ми оперуємо, це 330 зниклих без вісті і 357 полонених», – зазначив Володимир Польовий.

Він також пояснив те, хто відноситься до категорії «зниклі безвісти»: «Це військовослужбовці, які, наприклад, не повернулися з завдання і їх безпосередній командир доповів про цей факт. Наприклад, на територіях, які захопили російські найманці або незаконні збройні формування, все ще залишилися бійці: вони можуть опинитися в полоні, можуть опинитися в лікарні, дехто з цих людей все ще повертаються, переходять умовну лінію фронту».

Володимир Польовий повідомив це в інтерв'ю інформаційній агенції «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів