На Донбасі загинув айдарівець зі Львова Віктор Гурняк (відео, оновлено)

23:42 19 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: theinsider.ua

Доброволець 24-го батальйону територіальної оборони народився на Тернопільщині й був співзасновником львівського фотоагентства LUFA.


Відео: зі сторінки волонтера Юрія Бутусова в інтернет-мережі «Facebook»

«Позаштатний фотокореспондент INSIDER Віктор Гурняк загинув на Донбасі – передає сьогодні, 19 жовтня,  інтернет-видання «Newsru.ua», яке також конкретизує:

«Про це повідомляє INSIDER з посиланням на бійця батальйону «Айдар». За його словами, група військових потрапила під обстріл сепаратистів у Луганській області. Точної кількості загиблих і поранених поки що невідомо.

Віктор Гурняк співпрацював з INSIDER із грудня 2013 року. Пізніше він як волонтер займався забезпеченням батальйону «Айдар». Улітку 2014 року Гурняк офіційно пішов служити добровольцем в «Айдар».

«Сьогодні в бою поблизу Щастя у вічність відійшов мій найкращий друг Віктор Гурняк. Це сталося о 10:10. Він намагався вивезти поранених на машині з поля бою, але загинув від мінометного снаряда. Вітьок належав до Пласту (Курінь ОЗО), був засновником фотоагенції LUFA, позаштатним фотокором Reuters, INSIDER, УНІАН. Після численних поїздок на схід, як репортер і волонтер, прийняв рішення піти бійцем Айдару», – написав на своїй сторінці у Facebook його приятель Петро Задорожний.

Гурняк народився на Тернопільщині. Працював як фотограф для низки українських та міжнародних агентств. Був співзасновником львівського фотоагентства LUFA. Відзначимо, що часто родичі загиблих бійців «Айдара» оббивають пороги офіційних інстанцій, щоб довести, що загиблі були учасниками АТО і загинули в зоні бойових дій».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «Newsru.ua». Натомість головний редактор інтернет-порталу «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив сьогодні, 19 жовтня:

«В бою за освобождение 32-го блок-поста и прорыве укрепрайона российских наемников, при спасении раненых товарищей пал смертью храбрых потрясающий человек – Viktor Gurniak. Виктор Гурняк – львовянин. Виктор – профессиональный журналист, фотограф в Thomson Reuters, как фрилансер сотрудничал со многими СМИ и информагентствами – «Инсайдер», УНИАН...

1 декабря 2013-го на Банковой Виктор снимал побоище как фотограф. Прошел весь Майдан. А когда грянула война, Виктор стал солдатом-добровольцем одного из самых отчаянных ударных подразделений – батальона «Айдар».

Виктор Гурняк защищал с оружием в руках каждого из нас, нашу Родину, свою семью, жену Ira Gurniak, маленькую дочь... Жизнь Виктора Гурняка – это настоящий пример патриота Украины, пример для журналиста и гражданина.

Журналист года. Журналист века. Настоящий пластун по духу и по навыкам. Он многое умел, и счел невозможным быть только наблюдателем и фотографом, он выбрал для себя путь настоящего воина. Потому что для него Украина и Родина были не просто местом работы и проживания – это было самое главное в жизни, это и была сама жизнь...

12 октября Виктор написал свой последний статус в Фейсбуке: «До сліз... Мені більше всього хочеться вірити що ми памятатемо подвиг всіх хто віддав своє життя за нас з вами. Я хлопців з Донбасу знав кілька днів, цих, і багатьох інших, і їх смерть наче смерть близького друга. Мабуть це важко зрозуміти, але неможна це забути. Вони без сумніву герої, як і всі інші що ще живі. Перед очима пробігають їх усмішки, їх жарти. Боляче, але не можна зупинятися. Запитай себе, а що ти зробив для перемоги? Ворог не тільки зовнішній, але і внутрішній. Вбий його в собі і це буде помста за їх смерть. Спочивайте з миром друзі...».

Виктор однажды снялся в кино – это был клип группы Тартак» «Не кажучи нікому». В клипе Виктор играет роль героя Украинской повстанческой армии, который погиб в бою за Украину. Клип оказался пророческим, а Виктор прожил жизнь также достойно,как и его герой: https://www.youtube.com/watch?v=ew4_VImyiUM

Спасибо, Виктор, нет слов таких, чтобы выразить нашу боль. Мы не забудем тебя, не забудем твой подвиг, не забудем твою семью... Царствие небесное, мы выполним твой завет, герой...».

Юрій Бутусов написав це своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів