На Донбасі взимку температура сягне 25-30 градусів морозу, – Гідрометцентр

11:45 19 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: nashgrad.in.ua

Міністр оборони Степан Полторак визнав у середу: «Проблема зі забезпеченням Збройних Сил України зимовою формою одягу до кінця не вирішена».

«Найбільш холодна зима в Україні очікується на Донбасі», – повідомив сьогодні, 19 листопада, в ефірі телеканалу «112 Україна» директор Гідрометцентрув Микола Кульбіда. Він також розповів: «Схід і Північний Схід України – це найхолодніший регіон кожен рік. Винятком не буде і цей рік. Потрібно готуватися, що в деякі періоди температура впаде до 25-30 градусів морозу або нижче. Ці періоди не будуть тривалими, скоріше всього, але вони будуть». 

Микола Кульбіда додав, що спостереження в Луганську і Донецьку Гідрометцентр проводити не може, оскільки метеорологічні станції там розміщувалися на аеродромах, які зараз є місцями активних бойових дій. За словами Кульбіди, в Україні зберігається тенденція до загального потепління.

Він також зазначив, що прогнозу на зиму немає і бути не може через постійні зміни клімату у світі, проте є підстави вважати, що температура цієї зими в Україні буде дещо вищою, ніж в останні 30 років. Також директор Укргідрометцентру повідомив, що наступного тижня на сході України очікуються морози до -10-15.

Про це повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна». Натомість міністр оборони України Степан Полторак заявивпід час презентації пересувних модулів у МВС, яку транслював телеканал «112 Україна»: 

«Проблема із забезпеченням ЗСУ зимовою формою одягу до кінця не вирішена. Вона ще існує.

Те, що стосується штанів, якщо куртки утеплені, наші підприємства спроможні поставляти, по штанам проблема є, але мною прийнято рішення і зняті з нз всі старі утеплені штани для того, щоб одягнути людей. За один день це зробити неможливо, але кожен день 1000, 2000 - надходить теплий одяг у зону АТО.

Взуття замовлене у нас – 26 тис. теплих черевиків. Замовлені, проведена тендерна закупівля, вони надходять, але здатність наших підприємств не дозволяє нам швидко це зробити.

Ми зараз підключили до цієї роботи волонтерів, які дуже серйозно допомагають нам прискорити роботу самого міністерства».

Про це теж повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна», де також нагадали: «Раніше повідомлялося, що для бійців підрозділів МВС у резерві перебувають понад 16 тис. комплектів зимового одягу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів