На блокпосту затримали бус, в якому незаконно перевозили дев'ятьох плямистих оленів

14:07 4 квітня 2024 р.

Фото до новини

Під час перевірки на блокпосту мікроавтобуса «Рено» правоохоронці виявили у салоні 9-ох ссавців оленів, один з яких був мертвий. Жодних документів на тварин та право їх транспортування чоловік не мав.

Про це інформує поліція Києва, пише DailyLviv.com.

Вчора ввечері, на одному з блокпостів на околицях Дарницького району Києва поліціянти зупинили для перевірки транспортний засіб «Рено». Відтак, у салоні мікроавтобуса правоохоронці виявили  9 ссавців оленів, один з яких, через неналежне транспортування помер. 

Читайте також: Біля Львова водій збив вагітну сарну і відмовився довезти її до лікарні

Для з’ясування усіх обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції. Правоохоронці встановили, що 22-річний  водій мікроавтобуса, без жодних дозвільних документів перевозив плямистих оленів з Сумщини до Рівненської області. Що далі він планував робити з тваринами з’ясує слідство.

Слідчі вилучили тварин та передали їх спеціалістам зоопарку. Тушу мертвого оленя відправили на проведення відповідних експертизах для встановлення причини смерті. Самого перевізника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також:  80 видів тварин на межі зникнення через війну в Україні: на Алеї слави в Голлівуді вони стали зірками

За вказаним фактом поліціянти розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України - жорстоке поводження з тваринами. Вирішується питання щодо оголошення водієві про підозру. За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі на строк до трьох років. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів