Ми граємо з життями українців, - президент Фінляндії про зволікання з підтримкою

10:53 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Країни Заходу повинні знайти безліч потоків для допомоги Україні, вони можуть бути як двосторонніми, так і багатосторонніми.

Про це заявив президент Фінляндії Александер Стубб, повідомляє CNN, пише DailyLviv.com.

"Фінляндія - досить маленька країна, але за ВВП на душу населення ми посідаємо шосте місце серед найбільших донорів. Ми надали (Україні, - ред.) 2 млрд євро як військову допомогу та 700 млн як гуманітарну допомогу на розвиток. Я вирушив до Києва з пакетом військових товарів на 188 мільйонів євро, включно з засобами ППО та важкою артилерією", - заявив він.

Читайте також: РФ накопичила достатньо ракет для наступних масованих атак у найближчі тижні

Стубб підкреслив, що це - практичні речі, які потрібні українцям.

"Отже, що нам потрібно зробити - це знайти безліч різних струмочків, які впадають в одну річку. І ці потоки можуть бути двосторонніми. Вони можуть виходити від ЄС, як це відбувається зараз. Вони можуть виходити навіть від НАТО, і, звісно, вони мають виходити від США", - сказав він.

Президент Фінляндії закликав Конгрес США схвалити пакет допомоги Україні.

"Я закликаю американський Конгрес виділити 60 млрд доларів США. Це вкрай необхідно. По суті, ми граємо з життями українців, і я не вважаю, що наша внутрішня політика має бути пов'язана з життями українців. Їм потрібна допомога, і вона потрібна їм зараз", - зазначив він.

Читайте також:  Українська енергосистема зазнала більших збитків ніж у 2023

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів