МВС зніме відбитки пальців усіх школярів України й збере їх волосся

13:50 6 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: lipetskmedia.ru

По-новому будуть контролювати й студентів.

Як повідомляють сьогодні, 6 листопада, «Вести», МВС пропонує українським батькам заводити на дітей ідентифікаційні картки з анкетними даними та відбитками пальців. Пілотний проект уже започатковано в Івано-Франківську, а 2014 року пошириться по всій країні.

«Картки ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах», – пояснив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко. За його словами, батьки разом із дітьми зберігатимуть їх удома: «Якщо раптом щось трапиться – тоді батьки прийдуть в міліцію з карткою».

«Це чотиристорінкова книжечка, де, окрім анкетних даних, вкажуть звички й захоплення дитини (наприклад, яку музичну групу любить, бо якщо піде з дому, то логічно шукати її в сусідньому місті на концерті), дані про здоров'я (алергія або інші хвороби). Є стрічка для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосок – це якщо, не дай Бог, знадобиться для впізнання», – розповів також Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють картку, а оновлюватися вона буде раз на рік. Слідчий з РВВС у Запоріжжі Олег Вакулов вважає новинку корисною: «Ми шукали кілька місяців тому хлопчика, який пішов з дому. Була б картка, ми б відразу поїхали до його найкращого друга у Дніпропетровськ, а так його мама розгубилася. У результаті ми втратили півтора тижня».

По-новому будуть контролювати в Україні й студентів. Так, з 1 липня наступного року 50% знижку на залізничні квитки можуть отримувати тільки ті студенти, чиї персональні дані внесені в Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЕДЕБО).

Раніше повідомлялося, що в єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО), яку досі пов'язували з абітурієнтами, студентами та викладачами вишів, тепер починають вводити інформацію про школярів і навіть дошкільнят. У базі міститься інформація не тільки про учнів і вчителів, а й про батьків: національність, громадянство (переносяться з копії свідоцтва про народження дитини), дата народження, місце роботи, телефон, e-mail.

«Щоденний Львів» повідомляв про «Електронний студентський квиток» у публікації «12 інновацій у навчальній системі України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів