Морські піхотинці штурмували на Львівщині «телерадіоцентр» (відео)

18:38 30 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У четвер активні дії відбувалися на усій території Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Друга доба активної фази українсько-американського командно-штабного навчання з залученням військ «Репід Трайдент – 2015» – у розпалі. Продовжуючи реалізацію сценарію навчання, підрозділи одного з батальйонів багатонаціональної бригади блокували автомобільні шляхи у визначеному районі, облаштувавши пересувні контрольно-перепускні пункти та мобільні кордони.

Взвод Збройних Сил США взяв під контроль споруду «телерадіоцентру»: важливий об’єкт в умовах «гібридної» війни. Активні дії відбувалися на усій території Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Але особливо запекла битва з «сепаратистами» відбулась у районі висоти «Тартак», де за умовами навчання була розташована телевишка. На підступах до цього району декілька позицій зайняли військовослужбовці морської піхоти України.

Командир одного з «блоків» військовослужбовець служби за контрактом старший сержант Юрій Клімкін зазначив, що робота для його хлопців звична, адже 80 відсотків особового складу підрозділу брали участь у АТО, де, зокрема, доводилось виконувати аналогічні завдання у бойових умовах. Морські піхотинці спостерігали за визначеним сектором і проводили огляд автотранспорту.

Бійці ЗС США періодично оглядали підступи до об’єкту, що охороняється, згори. Адже їхній взвод мав на оснащенні БПЛА. Натомість, це не допомогло захисникам «телерадіоцентру».

Ховаючись у складках місцевості та прилеглих хащах, військовослужбовці підрозділу позначення дій противника «OpFor» атакували об’єкт з трьох сторін одночасно. Утримати «телевишку» малими силами не вдалося.

Час від часу, на фоні запеклої стрілянини було чутно характерні сигнали систем «MILES», які допомагають військовослужбовцям тренуватись у вогневому контакті з противником. Диверсійній групі «сепаратистів» вдалося захопити об’єкт.

Боєць «OpFor» Сергій розповів: «Для того, щоби взяти під контроль цю споруду, ми завчасно розділили наші сили,. Дві групи відволікали увагу гарнізону «телевишки». Зайшли в тил основним силам підрозділу, який ніс тут охорону і зав’язав із ним бій. А основна група здійснила швидкий прорив і вибила захисників».

Два відділення українських морпіхів підсилені двома бойовими броньованими машинами, взяли «сепаратистів» у «кліщі». Атакували одночасно з двох боків споруди.  А особовий склад десанту, ховаючись за бронею і також поливаючи автоматно-кулеметним вогнем противника, отримали контроль над входами до «телевишки».

Підрозділ українських морпіхів – хлопці досвідчені. До прикладу, старший матрос Станіслав Хоменко у війську – три роки на контракті. А старший сержант Юрій Клімкін служить 10-й рік.

Вони пережили події анексії Криму, утримуючи до останнього споруди свого батальйону в Феодосії. А згодом воювали поблизу населеного пункту Гранітне в зоні АТО.

Старший матрос Станіслав Хоменко, підбиваючи підсумки дій свого відділення, підкреслив: «Видно, що бійці з «OpFor» хороші воїни, знають тактику і практикують різноманітні хитрощі, але й ми не гірші. Зокрема, завдяки завчасній розвідці ми мали певну інформацію щодо ймовірних дій противника. А зробити висновки визначити тактику дій, маючи інформацію – не важко. 

Останні постріли та вибухи активної фази навчання «Репід Трайдент-2015» відгриміли. Особовий склад багатонаціональних підрозділів від активних дій у полі перейшов до підбиття підсумків.

Завтра, 31липня, відбудеться офіційна церемонія закриття українсько-американського командно-штабного навчання з залученням військ «Репід Трайдент-2015». Про це повідомили сьогодні, 30 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині також навчаються контрдиверсійним заходам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів