Монетизовану субсидію видаватимуть 34 банки

17:15 20 серпня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: biz.censor.net.ua

Кабмін розширив перелік банків, через які українці зможуть отримувати монетизовану субсидію – тепер це буде один із 34 уповноважених банків.

Про це повідомляє міністерство соціальної політики. У відомстві наголосили, що починаючи з жовтня цього року виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення.

Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити, на які пенсіонери отримують пенсію. Тим субсидіантам, хто ще не вийшов на пенсію, виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку.

Якщо субсидіант бажає отримувати субсидію у іншому банку, він має звернутися до управління соцзахисту із відповідною заявою. Разом зі заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою.

У Кабміні підкреслюють, що нововведення не стосується субсидіантів, яким призначена безготівкова форма допомоги. Мова йде про домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги. Вони і далі отримуватимуть субсидію винятково через Ощадбанк.

Зимову субсидію управління соцзахисту почнуть розраховувати у жовтні на основі доходів, отриманих у першому й другому кварталах 2019 року.

У міністерстві соціальної політики також опублікували перелік банків, які видаватимуть монетизовану субсидію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів