Мобілізованих до війська навчають курсанти львівської Академії сухопутних військ

18:35 10 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили у вівторок в прес-службі Міністерства оборони України, впродовж лютого для майже півтори сотні курсантів 3-го та 4-го курсів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривало військове стажування.

«Майбутні офіцери навчають мобілізованих військовослужбовців», – повідомили сьогодні, 10 березня, в прес-службі Міністерства оборони України, конкретизуючи при цьому:

«Упродовж лютого для майже півтори сотні курсантів 3-го та 4-го курсів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривало військове стажування. За цей час майбутні командири механізованих й танкових підрозділів, курсанти-артилеристи та ракетники, військові інженери, фахівці по роботі з особовим складом, курсанти інших спеціальностей набували навичок у виконанні завдань на посадах, які вони обіймуть в найближчій перспективі, після закінчення навчання.

Окрім цього, одним із головних завдань під час стажування для них стала безпосередня участь у фаховій підготовці військовослужбовців, які були призвані в межах першого етапу четвертої хвилі мобілізації. Юнаки та дівчата – вихованці Академії сухопутних військ виконували обов’язки командирів взводів – викладачів практично в усіх навчальних центрах Збройних Сил України.

Більшість із них була залучена до польового вишколу мобілізованих військовиків на базі 184-го навчального центру Академії сухопутних військ, що на Львівщині. Там майбутні офіцери готували сотні сержантів і солдат різних спеціальностей.

Ще півсотні вихованців видового військового вишу були скеровані для закріплення знань та навичок на практиці до навчального центру в смт Десна, на Рівненський, Широколанівський та Дніпропетровський полігони. Там курсанти Академії також активно долучились до підготовки мобілізованих сержантів і солдатів, які поповнили лави Українського війська.

Керівники навчальних центрів та полігонів відзначили, що курсанти Академії з високою професійністю впорались із завданнями, змогли в цей непростий час якісно підготувати кадри для Збройних Сил України. Кращих вихованців навчального закладу за підсумками стажування начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук нагородив грамотами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів