Мобілізовані вже завершили підготовку на Львівщині й вирушають до військових частин

21:37 21 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили у вівторок прес-службі Міноборони, у Навчальному центрі львівської Академії сухопутних військ завершилась чергова підготовка військовослужбовців, призваних під час другого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації.

У прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 21 квітня:

«У 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ завершилась чергова підготовка військовослужбовців, призваних під час другого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації. Нині у Центрі триває відправка мобілізованих до військових частин Збройних Сил України.

Військовослужбовців автобусами привозять у містечко Яворівського району, де формуються команди на відправку. Кожен військовослужбовець на дорогу отримує сухпайок, у якому є каші, м’ясні консерви, кава та чай. Після цього у складі організованих груп бійці від’їжджають автобусами на залізничний вокзал у місто Львів.

Однокласники, друзі, а тепер ще й товарищі по службі Олександр та Володимир разом навчалися на саперів і тепер служитимуть в окремій механізованій бригаді на Львівщині. Хлопці кажуть, що під час розподілу на проходження служби було враховано їх бажання служити разом в одній військовій частині. Бійці кажуть, що вони готові їхати у зону АТО:

– Там роботи ще на 20 років після закінчення бойових дій, бо стільки мін «натикано» по лісах та полях, що довго доведеться це все розміновувати, – каже сапер Олександр. – Більшість інструкторів, які нас навчали, повернулися з зони АТО, тож навчали нас не лише «з книжки», а й з власного досвіду – як є насправді, і все показували на прикладах.

– Коли людина хоче вчитися, то вона навчиться і ставити міни і розміновувати, – доповнює Володимир. – Наш інструктор одного разу дав нам завдання – замінувати перехрестя 5 мінами, щоб не пройшла колона. Ми подумали і зробили так, що інструктор й не мав що додати. Підготували нас не лише як саперів. Ми пройшли добру вогневу та тактичну підготовку, десятки разів були на стрільбах, у тому числі й нічних, відбулися у нас і заняття з кидання гранат.

Уже майже тиждень у Навчальному центрі перебувають офіцери з усієї України, які відбирають мобілізованих для подальшого проходження служби у своїх військових частинах.

– Ми набирали командирів відділень, механіків-водіїв, саперів, кухарів. Вони вже підготовлені спеціалісти, і ми призначатимемо їх на посади, на які вони відібрані за фахом, – зазначає представник зенітно-ракетної бригади підполковник Олег П. – У подальшому вони проходитимуть бойове злагодження у складі підрозділів нашої бригади.

Навчання мобілізованих у Навчальному центрі Академії сухопутних військ тривало понад місяць. Військовослужбовці отримали знання з загальновійськових предметів, пройшли підготовку за фахом та бойове злагодження у складі екіпажів і розрахунків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів