Міський голова Львова запевняє, що готовий до зими (відео)

17:59 25 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: expres.ua

Але водночас Андрій Садовий просить, «щоб люди без зайвої необхідності не користувались приватним транспортом, бо вночі буде ожеледиця».


Відео: lvivadm

Як повідомили сьогодні, 25 листопада, прес-службі міської ради в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, снігоприбиральна техніка у Львові готова до зими. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу наступне:

«Погода погіршується. Сьогодні більше 100 одиниць техніки готові виїжджати на вулиці нашого міста, це більше 20 піскорозкидувачів.

У цілому, нема проблем – є піскосуміші, є паливо. Ще зі середи минулого тижня ведеться цілодобове чергування.

Водії, всі спеціалісти, які потрібно, сьогодні будуть задіяні. Враховуючи, що сьогодні з 14.00 год. ми починаємо прибирання, велике прохання до водіїв – не паркуватись на узбіччі, щоб машини могли прибирати.

Якщо буде більший снігопад, щоб можна було відгортати сніг. Прохання, щоб люди без зайвої необхідності не користувались приватним транспортом.

Чому? Бо вночі буде ожеледиця. Хто ще не перейшов на зимову резину, треба це обов’язково зробити.

Це не жарти. Краще утриматись і користуватись громадським транспортом». 

Прес-служба міської ради інформує також: «Департаментом житлового господарства та інфраструктури проводиться закупівля 35 одиниць спецтехніки, два обладнання (для ЛКП «ШРП» районів): 12 піскорозкидувачів; 11 підмітальних тракторів, два обладнання – зберігаються на базі продавця; чотири екскаватори – отримано; три мінінавантажувача – отримано; чотири автогрейдери; один багатофункціональний автомобіль – отримано».

А міський голова уточнює:

«Ми закупили 37 одиниць техніки. Отримали тільки вісім  одиниць техніки, вся інша техніка чекає на проплату.

8 млн грн лежить у казначействі. Казначейство блокує ці кошти. Доти, поки їх не проплатять, жоден виробник техніку нам не віддасть.

Тому це велика проблема, це питання я піднімаю перед усіма, бо жартувати не можна. Сьогодні буду телефонувати у казначейство, у Міністерство фінансів, бо без хорошої техніки важко буде прибирати.

Ми не очікуємо надзвичайних снігопадів, тому, думаю, технікою, яка є, ми справимось. По казначейству ми вже доходимо до 100 млн грн непроплат».

Прес-служба міської ради повідомляє також: 

«Станом на 20 листопада районними адміністраціями проведена закупівля 4 903,93 м. куб. піскосоляної суміші:

Галицькою – 980 куб. м.;

Франківською  – 621 куб. м.

Залізничною – 110 куб. м.;

Шевченківська РА – 585 куб. м.;

Личаківською – 1 100 куб. м.;

Сихівською – 1 507,93 куб. м.

Окрім цього, районними адміністраціями проводяться конкурсні торги на закупівлю 2000 м куб. піскосоляної суміші:

Залізничною – 1 110 куб. м.;

Шевченківською - 890 куб. м.

Загальна кількість піскосоляної суміші буде становити орієнтовно 6 903,93 куб. м.

Враховуючи середнє використання піскосоляної суміші (у зимовому періоді 2012-2013 років використано 11 800 куб. м.), заготовленої піскосоляної суміші буде достатньою до кінця поточного року. В 2014 році у разі потреби буде проводитися додаткова закупівля піскосоляної суміші».

Як повідомляв «ЩЛ», 20 листопада інформагенції «Україна Комунальна» повідомили в прес-службі Львівської міської ради, що брак коштів може паралізувати зимовий Львів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів