Міський голова Львова вкотре пообіцяв посприяти будівництву житла для учасників війни на Донбасі

14:45 19 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lwr.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, Андрій Садовий запевнив: «Я особисто буду робити все можливе і неможливе, щоби цей будинок був збудований».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 19 березня, «Щоденному Львову»:

«Львівська міська рада виділила земельну ділянку під будівництво багатоповерхового житлового будинку для забезпечення житлом учасників АТО. Зараз ведеться активна робота щодо оформлення земельної ділянки. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів із цього приводу:

«Вчора відбулася робоча група під керівництвом керуючої справами, де захисники, які організувалися у Спілку, були присутні, домовилися про наступний план дій. Але за ніч щось змінилося, і сьогодні вони прийшли, маючи достатньо емоційно сильні виступи.  Було прохання перенести розгляд питання, за що ми сьогодні на сесії вже проголосували. 

Є досить велика ділянка, яка чітко визначена на вулиці Під Голоском. Ми передбачили кошти в бюджеті міста на інженерні мережі, щоб повністю підвести всі комунікації, на проект цього будівництва.

Після розмови з прем’єр-міністром і віце-прем’єр-міністром, після голосування у Верховній Раді і наполягання депутатів від «Самопомочі», в бюджеті держави передбачена сума 300 млн. грн для будівництва для учасників війни на Сході. Зараз Міністерство визначає регламент, власне, яку частину тих коштів може отримати Львів. 

Базовим є оформлення документів на земельну ділянку. Були різні пропозицій щодо того, чи оформляти цю ділянку на УКБ, чи на наше комунальне підприємство. Зійшлись на тому, що більш безпечно оформити ділянку на комунальне підприємство, і була прийнята ухвала. 

Зараз, фактично, вже друге засідання йдуть дискусії щодо того, на кого цю ділянку оформляти. З погляду інтересів громади, найбезпечніше – це оформити на комунальне підприємство, яке було, є і буде.

Якщо оформляти на громадську організацію чи на іншу структуру, виникає багато юридичних моментів, тому що міняються керівники, склади. І ми можемо отримати великий довгобуд. Але є прохання це питання перенести, за що ми сьогодні і проголосували. 

Я пропоную, щоб ми це робили максимально відкрито, максимально публічно, щоби вся громада володіла цією інформацією. Тому що є не просто велике бажання, а необхідність, щоб такий будинок був збудований і ці люди, які мають права, могли отримати там проживання за тих умов, які будуть визначені державою. 

Є інформація, яку люди отримують від виконавчих органів влади. Але до людей підходить багато радників, депутатів, які дають їм протилежно іншу інформацію.

І люди просто емоційно розгублені, тому що звикли довіряти позиції людей, які мають владні функції. Якщо їм керуюча справами від імені громади дає чітке розуміння, а потім підходять депутати і кажуть, що це все неправильно, все не так, люди губляться.

І вони приходять з проханням допомогти. Для багатьох людей, які є опонентами здорового глузду в місті, було би вигідно, щоби цей проект не був реалізований. Я особисто буду робити все можливе і неможливе, щоби цей будинок був збудований.  Тому, власне, ці сили роблять різні інтриги і пробують маніпулювати людьми. 

Є гарантоване комунальне підприємство, закріпили ділянку, виділили кошти на інженерні мережі, виділили кошти на проект, пролобіювали на державному рівні кошти на будівництво. Тепер треба другу ухвалу на будівництво».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні, 19 березня, родичі учасників війни вимагали біля будівлі Львівської міської ради виконання нею своїх обіцянок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів