Міський голова Львова очікує геніальні пропозиції

16:00 16 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради переніс на прохання представника фірми-забудовника прийняття рішення щодо будівництва готельного комплексу на вулиці Лижв’ярській.

Про це повідомили в п’ятницю, 16 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Цьому передувало жваве обговорення цього питання, де свою думку висловили як члени виконавчого комітету так і присутні на засіданні представники громади міста».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Ми не можемо визначити допустиму поверховість, адже я переконаний, що це можна буде зробити лише після проведення міжнародного архітектурного конкурсу. Лише тоді ми зрозуміємо, наскільки ця будівля увійде в ареал міста, і зможе стати пам’яткою архітектури ХХІ століття. На моє глибоке переконання, нам треба увійти в цей конкурс і тоді, якщо ми побачимо геніальні пропозиції, то ми їх підтримаємо».

«Забудовники наголошують на тому, що більшість території планується відвести для благоустрою, громадського простору та зони відпочинку», – поінформували також у міськраді.

Представниця компанії-інвестора – ТзОВ «Парк спейс» – Алла Шамова пояснила: «Будівництво буде лише в тій зоні, яка знаходиться в межах існуючої будівлі, що знаходиться в аварійному стані, колишньої будівлі музею. Більшість території буде віддана під благоустрій та громадський простір і зони відпочинку. Наша мета – створити багатофункціональний комплекс, де би поєднувались і функції бізнесу, і відпочинку. Оскільки там є унікальне розташування між двома парками, і ми б хотіли якомога більше зберегти всю зелену зону».

Натомість міський голова зауважив: «Розглядаючи це питання, нам потрібно комплексно дивитись на розвиток парку імені Богдана Хмельницького. Ця будівля розташована у парку, і нам, як нікому, важливо, аби він був у належному стані. Цей процес триватиме близько двох років: конкурс, погодження документів, сам процес погодження будівництва. Щоб ми, відкриваючи готель, вже мали максимально зроблені роботи у парку, аби він дійсно був окрасою нашого міста».

Андрій Садовий також зазначив: «Я, як ніхто зацікавлений, щоби у цьому випадку ми  отримали п’ятизірковий готель, відповідний конгресцентр і відповідний сервіс, який сьогодні потрібен місту. Там будуть і робочі місця, і це зовсім інша капіталізація для нашого міста. Велике прохання: готуйте ваші пропозиції швидше, аби управління архітектури і управління охорони історичного середовища спільно з департаментом могли вийти на найближче засідання виконавчого комітету вже з фінальним рішенням».

«Тож було прийнято рішення перенести розгляд питання про будівництво готельного комплексу», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів