Міський голова Львова назвав критичною ситуацію з вивезенням відходів

16:00 18 січня 2017 р.

Андрій Садовий звернувся до львів’ян у зв’язку зі ситуацією, що склалась з вивезенням твердих побутових відходів.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив сьогодні, 18 січня: «Вісім місяців Львів перебуває в сміттєвій блокаді. Весь цей час нам вдавалось без жодної допомоги з боку держави знаходити можливості для ліквідації наслідків кризової ситуації. Ми звертались в усі можливі інстанції, аби місту допомогли з доступом до полігонів для тимчасового вивезення сміття до моменту побудови нового сміттєпереробного комплексу. На жаль, внаслідок різних обставин, в тому числі і адмінресурсу, нам один-за-одним закрили усі можливості для вивезення твердих побутових відходів.

«На сьогодні усі перевізники повідомили, що мають або дуже серйозні проблеми з вивезенням сміття, або ж взагалі не мають куди його вивозити. Сьогодні зранку відбулось засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи влади про те, що в місті склалась критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів та з’явились передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації», – повідомив також міський голова.

Андрій Садовий також зазначив: Ми більше, ніж півроку самотужки справлялись з ліквідацією наслідків підпалу Грибовицького полігону. На сьогодні ми розраховуємо, що держава нарешті надасть допомогу місту Львову».

Міський голова Львова також повідомив: «Я також звернувся до міжнародних екологічних організацій, міст-партнерів та посольств іноземних держав з інформацією про ситуацію, яка склалась, та проханням про допомогу. Потенційна екологічна криза може отримати міжнародний характер, а її наслідки відчути мешканці сусідніх держав».

Міський голова також заявив: «Я звертаюсь до львів’ян, в міру можливостей, зменшити продукування нового сміття та сортувати його в тих місцях, де для цього облаштовані спеціальні контейнери».

Андрій Садовий також пояснив: «І насамкінець відповідь на запитання, яке мені часто задають – чому я не можу домовитись з державною владою, вищими посадовими особами, аби тиск на Львів та блокада міста припинились? Я добре розумію, що причиною такої безпрецедентної ситуації стала принципова позиція «Самопомочі» в парламенті по багатьох питаннях. Питаннях, які мають характер національної безпеки та конституційного ладу в країні. Зокрема – це особливий статус Донбасу та вибори на окупованих територіях на умовах Кремля».

Міський голова також зазначив: «Я не маю ані жодних повноважень, ані бажання торгувати інтересами країни навіть в таких надзвичайних умовах, які створені для Львова. Відтак, буду діяти в межах тих повноважень та компетенцій, якими наділений як міський голова Львова. Дякую за увагу та прошу слідкувати за наступними повідомленнями на цю тему».

Про це повідомили сьогодні, 18 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів