Мін'юст вимагає з кожної сільради Львівщини по 2360 грн за шлюби або 1,5 млн грн гуртом

12:39 17 вересня 2013 р.

Фото до новини

Мін'юст. своїм наказом, запровадив універсальну формулу для реєстрації всіх шлюбів у сільській та селищній місцевості. Кожен сільський голова чи секретар має надсилати відомості про укладені шлюби криптографічними каналами зв'язку засобами електронного цифрового підпису АЦСК «MasterKey» через мережу Інтернет.

Вартість електронного ключа на одну посадову особу складає 180 грн., вартість програмного забезпечення до нього - 1500 грн., вартість навчання одного посадовця – 250 грн. У підсумку, сумарна вартість під'єднання виконавчого комітету сільської, селищної ради до Державний реєстр актів цивільного стану (2 цифрові підписи на голову і секретаря) складає (180+250)х2+1500=2360 грн.) Про це сьогодні, 17 вересня,на сесії Львівської обласної ради повідомив депутат Олександр Ганущин, інформує прес-служба ЛКО НРУ.

«632 сільські і 34 селищні ради - це понад 1 570 тис грн. У розпал бюджетного року, з казначейськими затримками, коли немає оплати - немає і реєстрації шлюбу. Так через свої листи органи юстиції погрожують місцевим радам. Не сказано в наказі Мінюсту, що робити сільським радам, які дотепер не мають інтернету. Мешканці цих населених пунктів мусять вирушати за шлюбом в райцентр», - наголосив Ганущин.

Депутат зазначив, що відповідно до статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», до відання виконавчих органів сільських, селищних рад належать делеговані повноваження щодо реєстрації актів цивільного стану. Державний реєстр актів цивільного стану громадян веде Міністерство юстиції, яке не має відділень у кожному селі та селищі.

Рухівець, також, повідомив, що на наступну сесію підготує проект рішення про відміну цих дискримінаційних норм, посилаючись на ч. 2  статті 67 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А саме - рішення органів державної влади, які призводять до додаткових видатків органів місцевого самоврядування, обов’язково супроводжується переданням їм необхідних фінансових ресурсів.

Як повідомляв "Щодений Львів", за цивільний обряд шлюбу мешканці Львівщині заплатили державі майже мільйон гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів