Міноборони продає свої землі. Замість того, щоби давати їх учасникам АТО (відео)

14:07 25 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Міністерство оборони має достатньо землі та житлових об’єктів, які би можна було надати учасникам АТО. Проте міністерство не поспішає їх надавати.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 25 березня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему «Правда про виділення земельних ділянок учасникам АТО на Львівщині: реалії та спекуляції» повідомив голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО» Микола Кобільник

- Міністерство має безліч закинутих гуртожитків, земельні ділянки, інші об’єкти. Учасники АТО могли би самі відремонтувати ті гуртожитки, освоїти ці землі. Але у Верховній Раді розгляд цього питання чомусь призупиняють. Мабуть, чекають якісь бізнес-структури, які зацікавлені в цих землях, - каже він.

Його слова підтверджує голова Громадської ради при головному управлінні Держземагенства у Львівській області Ярослав Мандрук.
- Біля Львова, у Брюховичах, є 140 га землі, які належать Міністерству оборони. Львівська облдержадміністрація зверталася до Кабміну з проханням про передання цієї земельної ділянки. На що Кабмін відповів: ми будемо продавати цю ділянку, а виручені кошти, можливо, вам надамо, - каже він.

За словами Миколи Кобільника, хлопці на сході воюють не за земельні ділянки. Але якщо вже держава пообіцяла, то нехай виконує.
- Держава не зробила жодного механізму, щоби це полегшити. І не дають повної інформації. Наприклад, не повідомляють, що якщо ти до війни вже отримав ділянку, то другий раз вже не нададуть. І не має значення, що ти є учасником АТО, - каже Микола Кобільник.

Він зазначив, що серед його бойових побратимів з 80-ї аеромобільної бригади близько 30% не претендують на земельні ділянки, тому що вже отримали їх до війни.

Крім того, за його словами, є випадки, коли депутати сільради не бажають надавати землю своїм же виборцям, учасникам АТО.
- Кілька місяців тому в Ясниській сільській раді депутати відмовляли у наданні земельної ділянки, що обурило простих мешканців. І дійшло навіть до бійки. А для депутатів та земельна ділянка була ласою в комерційному плані, - каже Микола Кобільник.

Він нагадав, що зараз починається демобілізація, отож варто очікувати масового подання документів від учасників АТО на отримання земельної ділянки.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів