Міноборони підготує проект Стратегії воєнної безпеки України

16:35 19 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У міністерстві оборони презентували англомовну версії щорічника «Біла книга – 2018. Збройні Сили України».

Про це повідомили в п’ятницю, 19 липня, в прес-службі міністерства оборони. Перший заступник міністра оборони України Іван Руснак розповів під час презентації англомовної версії щорічника «Біла книга – 2018. Збройні Сили України»: «У травні 2019 року. розпочала роботу сформована урядом на виконання рішення Президента України Міжвідомча робоча група з питань проведення оборонного огляду в Україні».

За словами першого заступника Міністра оборони України, який очолює зазначену Міжвідомчу робочу групу, до її складу входять представники Міноборони, Збройних Сил та сектору безпеки і оборони, які долучаються до виконання завдань (заходів) оборонного огляду, а також запрошені представники громадськості та експертного середовища», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Зокрема, минулого тижня засідання Міжвідомчої робочої групи відбулося за участю стратегічних радників при Міністерстві оборони та Генеральному штабі. Предметом чергового засідання Міжвідомчої робочої групи стануть результати оцінки спроможностей, яких досягли Міноборони, Збройні Сили та інші складові сил оборони».

Іван Руснак поінформував також: «Плануємо заслухати представників Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації та інших щодо наявних спроможностей та шляхів їх розвитку на перспективу. Крім того, Генеральний штаб має представити своє бачення, прогноз комплекту сил і засобів сил оборони по варіантах розвитку ситуацій в залежності від викликів і загроз національній безпеці держави».

«Підсумовуючи, Іван Руснак підкреслив, що за результатами оборонного огляду планується підготувати проєкти основних документів – Стратегії воєнної безпеки України і Стратегічного оборонного бюлетеня України», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів