Міністр оборони України нагородив за мужність, відвагу й героїзм сержанта зі Львова

11:28 16 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Львівського обласного військкомату

Як повідомили в обласному військовому комісаріаті, його керівник Микола Садовський вручив відзнаку міністра оборони України за мужність, відвагу та героїзм під час участі в антитерористичній операції сержанту Василю Грицьківу.

На сайті Львівського обласного військового комісаріату повідомляється:

«Військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату, полковник Микола Садовський, вручив відзнаку міністра оборони України сержанту Василю Грицьківу за проявлені мужність, відвагу та героїзм під час участі в антитерористичній операції. Як розповідає сержант, найзапекліший бій у своєму житті прийняв 5 вересня 2014 року поблизу села Шишкова Луганської області, будучи у складі зведеного взводу.

Перед взводом було поставлене завдання – забезпечувати прикриття відходу одного із підрозділів. Під час бою, який тривав три години, знищивши два ворожих танки, бійці взводу зуміли забезпечити виконання поставленої задачі.

Та у нерівному бою довелося відступити. Під час відходу п’ятеро військовослужбовців пропали безвісті. На сьогоднішній день двоє з них звільнено із полону.

Слід зазначити, серед військовослужбовців, які проходять військову службу у військових комісаріатах Львівщини, понад 30 чоловік брали участь у проведенні антитерористичної операції. Серед них є військовослужбовці, які побували в «найгарячіших» точках ведення бойових дій – обороні Луганського та Донецького аеропортів, поблизу населених пунктів Щастя, Дебальцеве, Лисичанськ, Піски та інших».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів