Міністр оборони пояснив падіння ракети на Львівщині

20:41 3 квітня 2020 р.

Фото до новини

Причиною падіння зенітної ракети на подвір’я приватної садиби на Львівщині 2 квітня стала застарілість та несправність боєприпасу». “


Про це повідомило управління преси Міноборони з посиланням на міністра оборони Андрій Таран.

"Під час планових заходів з бойової підготовки бригади проводилися пуски зенітних керованих ракет (ЗРК). Одна з таких ракет впала у двір. Ніхто не постраждав, жодних руйнувань не відбулося”,- сказав Андрій Таран.

Керівник оборонного відомства зазначив, що за попередніми результатами розслідуванням, найбільш вірогідною причиною цього інциденту стала технічна несправність ракети, виробленої у 1985 році, тобто 35 років тому.

Міністр уточнив, що минулого року ракета була перевірена та визнана придатною для використання. Але далася взнаки застарілість бортової апаратури.

– Мною прийнято рішення призупинити стрільби ЗРК до завершення розслідування та проведення додаткової експертизи усіх ракет даної серії, – зазначив Міністр оборони Андрій Таран.

Нагадаємо, на подвір’я житлового будинку у приватному секторі одного з населених пунктів Яворівського району Львівської області впав снаряд.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів