Міністр інфраструктури інспектував ремонт дороги «Львів-Меденичі»

12:45 28 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень оглянули в четвер, 28 листопада, ремонт шляху «Львів-Пустомити-Меденичі» на відтинку поблизу села Колодруби.

Про це повідомили в четвер, у Львівській ОДА, де також розповіли, що автомобільна дорога загального користування державного значення Т-14-16 сполучає Львів з Пустомитівським, Миколаївським та Дрогобицьким районами і є найкоротшим шляхом до курортного міста Трускавець та селища Східниця.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій наголосив: «Орієнтовна сума, аби завершити цей доволі масштабний проект складає 310-320 мільйонів гривень. У нас є мета на наступний рік – чотири тисячі кілометрів нових доріг і державного, й місцевого значення, які утримуватимуться на рівні європейської якості та стандартів. Вже починаючи з березня ми починаємо велике будівництво. На ремонт доріг Львівщини зокрема заплановано скерувати 2,3 млрд. гривень, з них 1,1 млрд. – на дороги місцевого значення».

За словами Романа Івасівника, інженера-будівельника ТзОВ «Онур», розпочали реалізацію інвестпроекту у 2016 році. Тоді дорожники активно виконували роботи з капітального ремонту на ділянці «Львів-Щирець».

Наступною ремонтною ділянкою стала ділянка реконструкції між селищем Щирець і селом Велика Горожанка. Після реконструкції ця ділянка протяжністю майже 10 кілометрів відповідає параметрам дороги ІІ категорії.

У 2019 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області дорожники розпочали капітально ремонтувати останню ділянку вказаної дороги від села Велика Горожанка до селища Меденичі. На сьогоднішній день рух автомобільного транспорту здійснюється відремонтованою дорогою до села Колодруби.

До цього населеного пункту виконані роботи з поширення проїзної частини, влаштовані конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи. В межах населених пунктів влаштовано дощову каналізацію, тротуари та зупинки громадського транспорту, освітлення, виконані заходи із забезпечення безпеки та організації дорожнього руху: нанесено дорожню розмітку, влаштовані знаки та бар’єрне огородження.

Крім цього, активно проводяться ремонтні роботи на штучних спорудах. Зараз тривають роботи на п’ятьох мостових переходах поблизу Колодрубів. При належному фінансуванні у 2020 році планується повністю завершити ремонтно-будівельні роботи на цій дорозі.

Як інформував «ЩЛ», у Львові облаштовують на Сихові велодоріжку й тротуар.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів