Міненергетики пообіцяв безпроблемний опалювальний сезон

12:20 10 жовтня 2016 р.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив: «Ніяких проблем з опалювальним періодом в Україні не буде».

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевнив у понеділок, 10 жовтня, що накопичення палива здійснюється повністю відповідно до графіка, затвердженому урядом в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, тому ніяких проблем з опалювальним періодом в Україні не буде. Він також зауважив, що для такої впевненості є ціла низка підстав.

Зокрема, в Україні значно збільшено обсяг виробництва електроенергії – на величину, еквівалентну півмільйона тонн вугілля. Також міністр зазначив, що база теплової генерації у два рази перевищує потреби України. Крім того, на складах накопичено 1,7 млн. тонн вугілля. Ще 0,5 млн тонн зафрахтовано в рамках диверсифікації поставок вугілля в Україну.

Міністр підкреслив, що Міненерговугілля відповідально ставиться до виконання робіт з підготовки до зими, здійснюються планові ремонти енергоблоків. Відтак, Ігор Насалик підсумував: «Жодних проблем в енергетичному секторі немає і, я думаю, не буде».

Про це поінформували в понеділок, 10 жовтня, на урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів