Міліціонери УДСО Львівщини оприлюднили корупційні схеми свого керівництва

12:48 28 лютого 2014 р.

Міліціонери не побоялися поставити підписи під заявою

Міліціонери не побоялися поставити підписи під заявою

Про це йшлося вчора, 27 лютого, на зборах міліціонерів рядового та сержантського складу управління Державної служби охорони (УДСО) у Львівській області. Таке повідомила ГО «Гармонія та порядок».

Подаємо текст заяви:

«Піти на такий демарш міліціонерів змусило, зокрема, усвідомлення того, що УДСО у Львівській області не може бути спрямованою на збагачення її керівного офіцерського складу, а також офіцерів Департаменту ДСО України, що знаходиться у Києві. Спонукою називалась також нагальність потреби глибинного реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ України загалом і Державної служби охорони України зокрема з метою викорінення корупції та хабарництва.

Міліціонерів обурило те, що два роки ними керував кум Олександра Рудяка – Ігор Москаленко, який навіть не був їм представлений і з яким ніхто з рядового складу не мав права зустрітися весь цей час для вирішення поточних проблем служби.

Було оприлюднено масштаби розкрадання держмайна Державної служби охорони в автогосподарстві: значне щоденне незаконне списання паливо-мастильних матеріалів; регулярне безпідставне списання автозапчастин; традиційне списання службових автомобілів на користь офіцерів; створення в умовах економічної кризи автопарку «преміум» класу для задоволення особистих потреб керівників, тоді як службові автомобілі груп затримання ДСО, які необхідні для якісної роботи з оперативного реагування, зокрема на виклики «102», перебувають у непридатному для використання стані. Крім того, міліціонери вважають, що страхові відшкодування за пошкодження службових автомобілів осідають у кишенях керівництва, оскільки ремонтувати несправні автомобілі УДСО, що постраждали у ДТП, змушують водіїв цих автомобілів їхнім коштом, хоча всі машини є застрахованими.

Рядові викрили схеми керівництва з маніпулюванням зарплатою і преміальними, констатували, що через систему премій проводиться свавільне, ніким неконтрольоване регулювання місцевим керівництвом розмірів всіх посадових окладів, причому працівникам доводиться систематично «ділитися» з керівництвом суттєвою частиною цих премій, які розподіляються на користь офіцерів. Штат останніх безпідставно «роздутий», а чисельність рядового і сержантського складу доведена до мінімуму та ледь забезпечує нормальне функціонування підрозділів УДСО. Факти нещасних випадків і травм, що регулярно мають місце під час виконання службових обов’язків, приховуються, а профспілки не захищають працівників.

Пожалілися рядові і на те, що їхня службова підготовка з року в рік зводиться до обов’язкового переписування у зошити Конституції України та нормативної бази МВС, що не додає знань і не підвищує фаховий рівень, а фізична підготовка зведена виключно до гри у футбол.

На зборах міліціонери повідомили про факти доведення до самогубств, переслідування рядових і сержантів, тиску на них, висловили безумовну підтримку Майдану та його цінностям, а також підписали заяву до нового міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханнями, окрім іншого, дозволити шляхом голосування визначити новий керівний склад УДСО у Львівській області з числа офіцерів, які користуються серед рядового і сержантського складу працівників авторитетом, характеризуються високим професіоналізмом, сумлінністю, людяністю та відданістю своїй справі; вжити заходів для ретельного розслідування усіх фактів самогубств, вчинених працівниками УДСО у Львівській області за останні роки; забезпечити проведення об’єктивного розслідування та вжиття заходів для притягнення до встановленої законом відповідальності працівників Державної служби охорони України, які причетні до злочинних схем; ліквідувати Департамент ДСО України як структуру, яка перетворилася на верхівку фінансової піраміди, верхівку, яка споживає те, що нею не наробляється; залучити до обговорення проблем ДСО громадськість, незалежних юристів і мас-медіа.

Цікаво те, що контроль за реалізацією цих ініціатив міліціонери просять міністра внутрішніх справ Сергія Авакова покласти на некорумповану Самооборону Майдану!

У заяві, зокрема, зазначається: «Небесна Сотня для нас – Сотня Героїв! Майдан підняв нашу свідомість, надихнув нас на рішучість! Ми віримо у перемогу над злочинною системою! Ми готові перебудувати її зсередини і докладемо максимум зусиль для цього, якщо нам будуть надані такі можливості».

Реакція Департаменту ДСО України була миттєвою. До Львова у терміновому порядку приїхав представник Департаменту. До вечора всі працівники отримали зарплату, яка, зі слів ініціатора «міліцейського Майдану», прапорщика міліції Романа Ставрука, виявилася значно вищою, ніж завжди, і нічого не треба «віддавати».

Крім того, за неофіційною інформацією, київське керівництво призначило новим начальником УДСО у Львівській області Андрія Петрика, якого на тих самих зборах вчора обрали собі рядові міліціонери, висловивши недовіру чинному керівникові. Нині має відбутися представлення нового керівника особовому складу УДСО у Львівській області.

За словами координатора ГО «Гармонія та порядок» Дмитра Гудими, якщо у рядових міліціонерів на фоні подій, що відбуваються в державі, проявилося усвідомлення їхнього рабського становища, якщо рядові та сержанти міліції готові діяти задля позитивних змін їхнього відомства, якщо новий очільник міністерства схвалить такі прояви самоврядування рядового складу, то у державі є шанси на позитивні зміни у системі міліції, яку, мабуть, за всі роки незалежності України ніхто не намагався насправді реформувати. Тепер черга сказати слово іншим підрозділам міліції як у Львівській, так і в інших областях України».

Заява рядового та сержантського складу атестованих працівників управління Державної служби охорони при ГУМВС України у Львівській області додається". Її текст має "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів