Мешканці вулиці Веселої у Львові не раді будівництву готелю поруч з їх оселями

19:28 30 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні відбувся робочий виїзд міського голови Андрія Садового на вулицю Веселу, 5 для з’ясування законності будівництва там готелю.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 30 квітня, «Щоденному Львову»: «Сьогодні відбувся робочий виїзд міського голови Львова Андрія Садового на вулицю Веселу, 5 для з’ясування законності будівництва готелю за вказаною адресою. З відповідним зверненням до міського голови на особистий прийом прийшли мешканці вулиці Веселої, які стурбовані ситуацією з будівництвом.

На зустрічі були присутні мешканці сусідніх будинків, директор департаменту містобудування, начальник управління архітектури, голова Галицької районної адміністрації, заступник начальника юридичного управління, начальник управління охорони історичного середовища, голова Державної архітектурно-будівельної інспекції міста Львова, начальник Львівського міського управління ГУМВС України в Львівській області, проектант і забудівельник готелю. Відтак, було домовлено про створення робочої групи, яка має вивчити усі зауваження до будівництва, відповідність ведення робіт нормам чинного законодавства, тощо.

Перше засідання робочої групи призначено на 12 травня. У прес-службі міської ради також традиційно цитують сказане Андрієм Садовим: 

«Нема проблем, які не вирішуються. Є люди, які не хочуть, або, в силу своєї некомпетентності, не можуть. Тут складна ситуація. Сама забудова є невеликою. Є мешканці. Кожен мешканець має свою думку, як зробити це краще. Є забудівельник, який потрапив у складну економічну ситуацію, бо те, що було заплановано, вже не зовсім є можливим до реалізації. Тому треба вийти зі ситуації, щоб усі сторони були задоволені, щоб не було людей, які втратять, щоб ця територія отримала якісну споруду. 

Наскільки ми бачимо по документах – це має бути готель, невеликого типу, бутіковий. Це також важливо, бо це нові робочі місця. Також завдяки цьому можна привести до пуття сусідні будинки, щоб вони не розвалились, бо вони збудовані 100 років тому. Готелю на шість поверхів, думаю, тут бути не може. Робоча група вивчить усі документи». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів