Мешканці будинків можуть регулювати споживання опалення, – «Львівтеплоенерго»

15:00 22 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: lb.ua

За словами тепловиків, місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку.

«Мешканці можуть регулювати подачу опалення в будинок, щоб уникати перегрівів і економити кошти», – повідомили сьогодні, 22 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі, де також розповіли подробиці:

«Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», мешканців житлових будинків можуть закривати подачу опалення в будинок, якщо надворі тепло. Це дає можливість уникати перегрівів і економити кошти на оплати за теплопостачання.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» здійснює централізоване регулювання відпуску тепла споживачам з джерел теплопостачання (котельні, ЦТП) відповідно до температурного графіка роботи тепломережі з врахуванням температури зовнішнього повітря. Коли суттєво піднімається температура зовнішнього повітря, об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі або призупиняється подача теплоносія в будинки.

Начальник експлуатаційно-диспетчерської служби ЛМКП «Львівтеплоенерго». Дмитро Романків розповів: «Однак мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі, а саме: при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +60С - +80С – повністю перекривається подача теплоносія у будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку); при зниженні температури зовнішнього повітря вище +60С – +80С подача теплоносія відновлюється. Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається!».

За словами тепловиків, таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли така особа живе в даному будинку. Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає можливість їм не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів