Мерія Львова погрожує демонтувати 300 чужих МАФів

14:24 5 червня 2020 р.

Фото до новини

Львівська міська рада нагадує, що усі тимчасові споруди, які не внесено у комплексу схему і не мають відповідних дозвільних документів, підлягають демонтажу.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«У ніч з 3 на 4 червня на вулиці Роксоляни, 51 з’явився чималий павільйон розміром 70 квадратних метрів. Вже потім представники Залізничної райадміністрації у розмові з перевізником з’ясували, що замовники перевезли цю споруду цілісною з вулиці Кульпарківської. Там ця споруда працювала як точка продажу квартир у ЖК «Фамілія». Навіть супровід поліції замовляли, бо, за правилами дорожнього руху, це великогабаритне перевезення.

Павільйон встановили на ¾ на приватній території житлово-будівельного кооперативу «На Роксоляни, 51». Але споруда охопила і комунальну землю, площею орієнтовно 110 квадратних метрів (під самою спорудою і ділянки поруч).

За законом, усі тимчасові споруди у Львові повинні мати паспорт прив’язки і бути в комплексній схемі, щоб мати право провадити підприємницьку діяльність. Звісно, жодних дозволів на цей павільйон ніхто не отримував. Зрештою, як і на порушення благоустрою.

Наразі за фактом Залізнична райадміністрація склала протокол про порушення правил благоустрою, а відділ самоврядного контролю зафіксував самовільне зайняття ділянки. Це все буде скеровано на адресу кооперативу.

Водночас нагадуємо, усі тимчасові споруди, які не внесено у комплексу схему, у Львові буде демонтовано. Роботи, які тимчасово призупинили на час карантину, цього тижня вже відновили", — інформують у департаменті містобудування.

Нагадаємо, загалом у місті планують демонтувати близько 300 тимчасових споруд, які не потрапили у перелік законних. Йдеться передусім про ті, які торгують алкоголем, не мають відповідних документів або ж займають більшу площу, ніж дозволено.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів