Мер Львова хоче послабити карантин для спортзалів, а для садочків і громадського транспорту - пропонує зачекати

10:08 1 червня 2020 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий хоче послабити карантин для спортивних залів, а для садочків і громадського транспорту - пропонує зачекати.

Про це інромує пресслужба ЛМР.

«Маємо нині добрий показник по аналізах. Дай Бог, щоб такий результат аналізів був і спадав. Але є ще один мінус — дуже багато аналізів ще не зроблено, навіть 500 аналізів віддали в сусідню область. Тому, я би пропонував послаблення роботи щодо спортивних залів, щоб до 50 людей могли займатися. Бо спорт завжди є корисний. А от стосовно громадського транспорту і садочків, то є питання, - сказав Андрій Садовий.

За його словами, зранку він мав розмову з головою ЛОДА.

"Він зараз консультується з Міністерством охорони здоров’я, бо вони внесли Львівську область в перелік таких, де не рекомендується робити послаблення.

Побачимо, які будуть результати розмови. Та готовність по Львову є і садочки відкривати, і дати можливість їздити більшій кількості у громадському транспорті. Адже люди мають жаль, бо транспорт курсує, але може перевозити лише сидячих, і люди мусять чекати. Натомість ми — заручники ситуації. Ми готові перевозити більше людей, але немає рішення обласної комісії. А у нас право приймати такі рішення забрали. Наголошу ще раз, що Кабмін дав право послаблювати карантин, лише регіональним комісіям. Тому я можу лише давати рекомендації області, а рішення за ними", — повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мерія Львова застерігає спортсменів від участі в акції протесту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів