Мер доручив за місяць розробити генплан мікрорайону "Під Голоском", який вже забудували висотками

19:32 4 червня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 4 червня, відбувся робочий виїзд міського голови Львова Андрія Садового спільно із представниками компаній-забудовників у мікрорайон «Під Голоском». На вул. Під Голоском замість 2-х висоток буде аж 14-ть

Відтак, мер дав доручення управлінню архітектури та урбаністики розробити генеральний план розвитку та візуалізацію мікрорайону впродовж місяця, і представити їх мешканцям. А також проводити щотижневі звіти робочої групи щодо виконання робіт.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Усе наше будівельне законодавство виписане в інтересах забудовників. Глобальна проблема — це інфраструктура, паркінги, зелені зони, а також питання щільності забудови та комфорту. До 30 вересня в садочку мають бути закінчені всі роботи. Це на 200 місць. Ще буде школа на 1 тис місць і садок на 200 місць. Завдання — щоб цей мінімум був реалізований.

По усіх дорогах ми зробимо візуалізацію з чіткими термінами, коли забудовники це все мають реалізувати. Зараз держава ДАБІ покасувала і це дурість. Роботи тут багато, бо робота складна. Забудовників, які порушили закон, ми будемо повертати у законне русло", — зазначив мер.

На зустрічі спочатку оглянули будівництво садочка. Забудовник запевнив, що до 30 вересня об'єкт буде зданий.

«30 вересня садочок має бути збудований і меблі завезені. Тут є представники усіх забудовників і ми маємо оглянути всі ті ділянки, де мають бути збудовані дороги», — додав мер.

Потім оглянули ті території, де мають бути збудовані забудовниками дороги. Зокрема, ремонт дороги від вул. Під Голоском в напрямку до вул. На Нивах буде робити місто, замовником робіт визначено районну адміністрацію.

«Тут є всі дозволи і роботи по дорогах можна проводити. Зрозуміло, що в людей є недовіра. Ці всі роботи будуть за участю міста, але забудовники мають розписати всі паркінги, заїзди, зелені насадження, де що має бути. Це все має бути комфортно для мешканців», — додав Андрій Садовий.

Також міський голова доручив зробити окрему перевірку по будівництву компанії МS. В разі виявлення порушень, винести на виконком питання про скасування містобудівних умов та обмежень. Адже на це будівництво прозвучало найбільше зауважень мешканців.

«Ми на виконкомі прийняли рішення припинити видачу будь-яких документів, а також розробити генеральний план розвитку цієї території. Щотижня будемо виїжджати і це контролювати. Багато забудовників здурили громаду. Тут проблем мільйон, наше завдання — це виправити», — акцентував мер.

Відтак, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев через місяць має представити мешканцям робочий новий генеральний план розвитку цієї території мікрорайону.

«В цілому, це дуже хороша локація для міста. Коли видавались містобудівні умови та обмеження, вони враховували здоровий глузд, але потім почали вносити зміни і, на жаль, департамент містобудування не враховував комплексну ситуацію. Ми бачимо серйозні проблеми, які виникають зі щільністю забудови, з певним ігноруванням комфорту мешканців.

Тому з наступної п`ятниці щотижня буде засідати робоча група, яка повинна допомогти мешканцям та місту максимально оперативно винести новий генеральний план цього мікрорайону. За місяць має бути фінальне рішення, яке має бути компромісом між мешканцями, містом, а для забудовників це має бути дороговказом", - сказав Садовий.

Нагадаємо, 20 серпні 2019 року у Львові обговорювали зміни до детального плану житлового району «Під Голоском».

Додамо, на вул. Під Голоском замість 2-х висоток буде аж 14-ть.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів