Меню - арабською: Карпати переорієнтовуються на туристів з Саудівської Аравії

23:28 27 липня 2021 р.

Фото до новини


Фото: 24 канал

У туристичному комплексі «Буковель» ресторани додають у меню арабську мову для туристів з Саудівської Аравії, які цього літа для відпочинку обрали Карпати.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця ТК «Буковель» Віталія Васильчук, пише DailyLviv.

«Торік у нас не було стільки туристів з арабських країн. Цього літа є багато. Переважно вони їдуть з Саудівської Аравії прямими авіарейсами до Львова або до Києва. Там беруть автомобіль на прокат і родинами їдуть до нас на відпочинок. Багато закладів вже роблять ресторанне меню арабською мовою, підлаштовують його до смаків цих туристів. До прикладу, пропонують більше страв з баранини, оскільки свинину вони не їдять», – розповіла Васильчук.

«Лише учора на «Буковель» заїхали групи з 43 осіб, 6 осіб і три-чотири родини по двоє-троє людей з країн Перської затоки. Усі побували в Яремче, поїхали на водоспад, а ось на прогулянку Стежкою Довбуша йти відмовились, тому шукаємо іншу розвагу», – розповів кореспонденту Укрінформу керівник одного з найбільших в Україні туроператорів, який працює з туристами країн Перської затоки, «Ukrainian incentives», Денис Антонюк.

За його словами, понад 70% гостей з країн Перської затоки – це жителі Саудівської Аравії, є ще жителі Бахрейну та інших. «Буковель», де вони зупиняються на 4-5 днів, – улюблена частина подорожі в Україні. Перед тим вони замовляють дводенний відпочинок у Києві та Львові. В Карпатах найбільше надають перевагу автобусним екскурсіям з водоспадами та природними краєвидами, не відмовляються від музеїв та полюбляють активні атракції – рафтинг, джипінг. Щоправда, останні розваги люблять гості молодшого віку, а їх приїжджає менше. Піші маршрути їх не приваблюють. Серед причин, чому саме вони цього літа обирають Україну, Денис Антонюк називає скасування візового режиму та лояльні вимоги у період карантинних обмежень.
Читайте також: Від початку року Україну відвідали майже 14 тисяч туристів з Саудівської Аравії – Ткаченко

«Чому найбільше туристів з Саудівської Аравії? В їхній країні зараз плюс 50 тепла. І вони щороку в цей період їхали в Європу: переважно Лондон, Париж, Цюріх, Мілан, або ж ще один напрямок – Туреччина. Цьогоріч Європа не приймає через ковідні обмеження, є певні упередження щодо Туреччини. В ОАЕ можна їхати, але там теж гаряче. Залишається Грузія, Вірменія і Україна. Оскільки в нас не потрібні візи, бо їх скасували торік, і дуже лояльні вимоги щодо ковідних обмежень, ПЛР-тести мають усі, туристи масово поїхали до нас», – додав Антонюк.

За його словами, туристи з арабських країн полюбляють дорогі готелі. У «Буковелі» цього літа вони вже викупили найдорожчі пропозиції.

«Жодного разу ми не замовляли цим туристам тризіркові готелі, лише чотири і п’ять зірок. Комфорт для них є важливою умовою. Туристи, які подорожують самотужки, замовляють і дешевші готелі», – уточнив Антонюк.

Буковель — найбільший гірськолижний курорт України, частка якого (підйомники, готелі, земля) належить державі. Розташований неподалік від села Поляниця Яремчанської міської ради, біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря. Курорт є містечком, в якому розгорнуто спектр умов для заняття спортом, бізнесу, відпочинку, оздоровлення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів