Медіа контролюватимуть освоєння єврокоштів на сміттєзавод та звалище у Львові

14:58 7 вересня 2017 р.

Фото до новини

Львівський прес-клуб інформує про те, що розпочинає однорічний проект з медіаконтролю за витратою коштів на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та рекультивацію сміттєзвалища в Грибовичах.

Спорудження заводу і рекультивація сміттєзвалища матимуть кілька джерел фінансування.

Перше – Європейський банк розвитку та реконструкції. 2 вересня на офіційному сайті ЄБРР з’явилася інформація, що ЄБРР починає фінансування проекту «Тверді відходи Львова» вартістю 35 млн євро, який передбачає початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття. Операторами проекту названі Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство «Зелене місто».

Друге джерело фінансування - Європейський інвестиційний банк. Він обіцяє надати Львівській міській раді на виконання цього проекту 75 млн євро.

Третє джерело – приватні інвестори. ЄБРР повідомив про початок відбору компаній, які  візьмуть участь у реалізації першого етапу проекту.

У такій відповідальній для Львова ситуації потрібен системний публічний контроль за цільовим використанням цих коштів. Тому що впродовж останніх 25-ти років багатомільйонні інвестиції у львівське сміттєзвалище були, переважно, загублені.

Інформацію про реалізацію проекту з рекультивації сміттєзвалища і будівництва заводу Львівський прес-клуб здобуватиме двома шляхами. Перший: за допомогою запитів на публічну інформацію в органи влади і контролюючі структури. Другий: за допомогою постійного журналістського моніторингу цієї теми з використанням зовнішніх і внутрішніх джерел інформації.

Відповіді на запити і поетапні результати моніторингу будуть обговорені під час он-лайн відеозасідань у Прес-клубі, які транслюватимуться в інтернеті. У засіданнях братимуть участь урядовці, інвестори, експерти, журналісти.

Відеозасідання будуть збережені на інформаційних ресурсах Прес-клубу і поширені для всіх: і тих, хто приймає рішення з цієї проблеми, і тих, хто контролює хід її виконання, і громадськості. 

Усі користувачі соцмереж можуть стати свідками цих засідань-обговорень, які демонструватимуться на семи інтернет-ресурсах:

- в YouTube на каналі Прес-клубу (https://youtube.com/pressclublviv),
- у Facebook на сторінці Прес-клубу (https://facebook.com/pressclublviv) ,
- у Twitter на акаунті (https://twitter.com/pressclublviv) ,
- на сайті Прес-клубу (http://pressclub.lviv.ua),
- на партнерському порталі «Щоденний Львів» (http://dailylviv.com ),
- у Facebook на сторінці порталу “Щоденний Львів” (https://www.facebook.com/dailylviv/ ),
- у Twitter на акаунті порталу “Щоденний Львів” (https://twitter.com/daily_lviv ).

Прямі відеотрансляції (без купюр) стануть страховкою від викривлення інформації. Журналісти, експерти, зацікавлені сторони, громадяни завжди зможуть повернутися до відеотрансляцій і побачити-почути оригінальний виклад фактів і коментарів.

Проект відбуватиметься за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів