Маленькі львів’яни закликають дорослих подбати про їх безпеку

11:10 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Зокрема, нагадують про важливість використання пасків безпеки та дитячих автокрісел.

Про це повідомляє сьогодні, 20 листопада, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС. За його інформацією, у Львові юні художники з Творчої студії Софії Огородник зустрілися із працівниками Державтоінспекції.

Під час неї правоохоронці розповіли дітям про основні правила безпечної поведінки на дорозі та запросили їх взяти участь у проекті «Батьки! Подбайте про мою безпеку!». Впродовж двох годин дітки мали впоратись із доволі непростим завданням – переконати дорослих не ризикувати життям маленьких пасажирів і нагадати про важливість використання пасків безпеки та дитячих автокрісел.

Цю ідею маленькі художники завзято втілювали у своїх творчих роботах, кращі з яких згодом буде відібрано для соціальної реклами з безпеки дорожнього руху. Причому діти підійшли до поставленого перед ними завдання надзвичайно відповідально.

Спочатку ретельно вимальовували ескіз, далі переносили його на великий аркуш паперу та розфарбовували. Маленька Софійка намалювала цілу родину, яка їде в автомобілі. Тато з мамою – на передньому сидінні, позаду – їхня донечка.

Батьки пристебнулися пасками безпеки, а малеча вмостилася у дитячомуавтокріселку. «Дорослі повинні турбуватися про безпеку малюків-пасажирів!», – говорить юна художниця.

Такої ж думки правоохоронці. Вони переконані – аби захистити малюка від травм, слід неодмінно подбати про його безпеку.

Та, на жаль, чимало дорослих досить легковажно ставляться до цього: садять діток на переднє сидіння, або ж тримають їх на руках. Відтак працівники Державтоінспекції застерігають: у випадку різкого гальмування дорослому вкрай складно втримати дитину. 

Тож чи варто так ризикувати? Для безпеки малят у ДАІ радять використовувати спеціальні автокрісла, а також нагадують: на передньому сидінні автомобіля не можна їздити діткам, яким ще не виповнилось 12 років.

Правоохоронці закликають дорослих: везете маленького пасажира – будьте надзвичайно уважними та обережними за кермом! Не забувайте, що саме від вас залежить здоров’я та життя малечі!

Фоторепортаж про акцію юних художниківі з Творчої студії Софії Огородник – на сайті обласного управління МВС.

Як повідомляв «ЩЛ», цьогоріч станом на 24 вересня в дорожньо-транспортних пригодах, пов’язаних зі злочинами, на Львівщині загинула 141 людина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів