На Львівщині навчаються влучно стріляти 750 артилеристів з усієї України (відео, оновлено)

21:10 19 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У розпорядженні військових на Яворівському полігоні – близько сотні одиниць важкої техніки.


Відео: «Телеканал новин «24»

На Львівщині майже триста добровольців вчаться вправлятися з артилерійським вогнем. А це гармати з дальністю стрільби – майже тридцять кілометрів.

Артилерія – найефективніша ударна сила по противнику. Тому на Львівщині створили загони, у яких учать вправлятися з гарматами.

Біля самої гармати стоять четверо бійців, – їхнє завдання суто технічне, вони не визначають куди стріляти. А от позаду працюють з координатами.

Місце знаходження супротивників визначають розвідники. Передають координати – потім проводять розрахунки.

На планшетах навіть є спеціальні програми, які автоматично вираховують координати. Артилеристам передає інформацію командир.

У розпорядженні 300 бійців – 18 гармат. Це радянські «Гіацинт Б».

Майже 90 відсотків взводу – добровольці, які з нуля опановують військову науку. Після навчання артилеристи поїдуть на схід.

Про це повідомив сьогодні, 19 листопада, «Телеканал новин «24». На цю ж тему – сьогоднішнє повідомлення журналіста телеканалу» ZIK» Євгена Міклушки:

«На Яворівському полігоні, що на Львівщині, проходять навчання для артилеристів. Сімсот п‘ятдесят бійців, які ще не мали військового досвіду, з’їхались сюди зі всієї країни. Тепер, після курсу виснажливих тренувань, вояки уже вправно виконують навчальні завдання та готові відправлятися на схід.

Інструктори зізнаються: навчати артилеристів важче та довше, аніж інших військових. Та після курсу посилених тренувань солдати та офіцери готові до виконання завдань.

«Ми почали роботу на початку вересня і до середини жовтня провели бойове злагодження усіх підрозділів. Зараз навіть є підрозділи, які виконують завдання на сході нашої держави», – розповів в.о. командира Олег Лісовий.

Загалом у бригаді 750 військових. На усіх – близько сотні одиниць важкої техніки.

Вона хоч і стара, та мобільна і в робочому стані. Бойову міць бригади становить її вогнева система артилерії.

Є й зв‘язковий майданчик, на якому координують усі дії. А для того, щоб зв‘язківці працювали справно, тернопільські волонтери привезли їм рації та планшети.

За допомогою спеціальної програми, яку розробив український офіцер, військові швидко та без похибок визначають місцезнаходження цілі, куди має влучити снаряд. «Тут бачимо повністю усі дані по цілі: дальність непересічна, дальність обчислена. Маємо усе для того, щоб можна було стріляти», – розповідають військові.

Із такими уміннями артилеристи уже рвуться на схід оберігати свою країну. Про це повідомляється в середу на сайті Західної інформаційної корпорації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів