Лижника-киянина, який місяць тому загубився у Карпатах, більше не шукають

23:13 14 березня 2021 р.

Фото до новини

За місяць пошуків заблукалого в районі гори Гемба 40-річного киянина не знайшли: ні його слідів, ні тіла.

Як повідомила прес-секретар ДСНС в Закарпатті Наталія Батир: турист офіційно вважається зниклим без вісті, інформує 4 sport.ua, пише Dailylviv.

"Наші пошуки тривали майже місяць, але ніякого результату немає. Рятувальники так і не виявили слідів зниклого лижника, не знайшли ні тіла, ні самої людини. Тому пошуки припинили", - розповіла Наталія Батир.

У ДСНС додали, що пошукові роботи відновляться, як тільки зійде сніговий покрив на горі Гемба.

Про пошук двох чоловіків, які заблукали в Свалявському районі Закарпатської області стало відомо 14 лютого. Тоді повідомляли, що киянин, 1980 року народження з другом загубився в ніч з 13 на 14 лютого поблизу села Березники на схилі гори Гемба під час катання на лижах.

Його товариша знайшли на другий день. За словами знайденого лижника, вони з другом разом збилися з маршруту в районі гори Гемба. Знайдений лижник розповів, що спочатку йшли вдвох лісом, перегукувалися. Приблизно о першій годині ночі 14 лютого він перестав чути і бачити налобний ліхтарик товариша, але продовжив йти, думаючи, що той його наздожене.

Під час пошукової операції групи обстежили схили, підніжжя і хребти гір Жид Магура, Мала Гемба та Гемба. Також рятувальники обстежили місцевість на наявність сходження лавин або падіння снігових карнизів. Для пошукових робіт залучали два вертольоти - один місцевий, а другий прилетів з Ніжина Чернігівської області.

У Карпатах шукають киянина-лижника, який щез 13 лютого

У небо підняли вертоліт "Супер пума": восьмий день у Карпатах шукають туриста з Києва (відео)

На горі Тростян травмувалися три лижники

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів