Львів’янин запропонував карати неправильно припарковані автівки «колорадськими» стрічками

12:28 26 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: texty.org.ua

Більшість користувачів соціальних мереж підтримали ініціативу Артура Амінева, проте були й ті, хто відреагував негативно.

«Львів’янин учить водіїв правильно паркувати авто в досить оригінальний спосiб – повідомили сьогодні, 26 квітня, в київському часописі, де також розповіли подробиці:

«Припаркувати авто в центрі Львова майже неможливо, а припаркуватися правильно, не створивши клопоту пішоходам та не «залізти» на трамвайні рейки, – про таке мріє кожен львівський водій... та, зрештою, і пішоходи. Минулого місяця Артур Амінев розпочав боротьбу з неправильно припаркованими автомобілями досить нестандартним способом. 

Мешканець міста Лева запропонував «позначати» машини автохамів георгіївськими стрічками, які асоціюються з російським тероризмом та «ДНР»/«ЛНР». Автор ідеї на попередив своїй сторінці у соціальній мережі «Facebook»: «Хто підкаже –де у Львові можна купити такі стрічки. Буду в’язати на дзеркала му..ків, які кидають автівки на проходах та тротуарах».

Однак зазначив, що фотографувати та публікувати фото у соціальних мережах вважає недоцільним, а викликати поліцію сенсу не бачить. «Прив’язана до дзеркала машини «колорадська» стрічка гарантує покарання порушників ПДР», – упевнений «Facebook»-користувач.

Львівський автомобіліст Юрій Шевченко зазначив: «Про таку ініціативу чую вперше, але перспектива не найприємніша. Намагатимусь паркуватися правильно, щоб не стати «міченим». Але вважаю, що виклик поліції у таких ситуаціях не менш важливий. Тим паче така стрічка може викликати народний гнів і потім горе-водієві не буде що паркувати».

Більшість користувачів соціальних мереж підтримали таку ініціативу, проте були й ті, хто відреагував негативно. Автолюбитель Олег Ощипок наголосив: «Це перекладання відповідальності на чужі плечі. Хто хоче реально щось змінити, повинен сфотографувати машину і відправити два листи – один у поліцію, щоб покарали людину, інший у мерію, щоб подумали про місця для паркування».

Варто зазначити, що подібна акція може нашкодити не лише водіям, а й її автору. Днями Комітет із питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект Закону, який передбачає введення штрафу за використання з метою пропаганди сепаратизму символу Російської агресії і пропаганди – так званої «георгіївської стрічки». 

Про це повідомив ініціатор законопроекту Антон Геращенко на своїй сторінці у «Facebook». У пояснювальній записці йдеться про те, що пропагандою георгіївської стрічки є публічне використання, демонстрація, носіння, а також поширення стрічки чи її зображення.

Про це розповіли сьогодні, 26 квітня, в київському часописі «Україна Молода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів