Львів’яни закликали міськраду не допустити спорудження багатоповерхівки

13:15 11 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Львів’яни ініціювали слухання щодо спорудження багатоповерхівки на вулиці Рівній.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли подробиці: «З ініціативи мешканців пройшло громадське слухання на тему «Будівництво багатоповерхового будинку з підземним паркінгом на вулиці Рівній, 19».

Ініціаторка слухань Богдана Ліщишин розповіла: «До мешканців будинку на вулиці Рівній, 15 звернулися представники забудовника, призначили зустріч. На зустрічі наи повідомили, що готові розглянути наші пропозиції на стадії погодження проекту будівництва. Ми, своєю чергою, провели збори кооперативу, на яких одноголосно прийняли рішення про те, що проти цієї забудови. На це є низка причин. По-перше, це поганий стан грунтів, по-друге, незадовільний стан комунікацій, і по-третє, будівля, яку хочуть звести, унеможливить проїзд автотранспорту вулицею, яка вже зараз є перевантажена. Після цього ми ініціювали громадське слухання».

«У слуханні взяли участь мешканці не лише будинку на вулиці Рівній, 15, а й сусідніх. На захід запрошували представників департаменту містобудування Львівської міської ради і забудовника, які не прийшли», – поінформували також на порталі депутатів.

«Завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Дзвенислава Челепіс поінформувала про те, що на адресу міської ради надійшов лист від власника земельної ділянки. У ньому він просить скасувати громадське слухання, зазначаючи, зокрема, що не має наміру проводити будівництво. Цей лист, за словами Дзвенислави Челепіс, буде прикріплено до протоколу слухання», – розповіли також на порталі депутатів.

«Під час слухань його учасники проголосували за те, щоб звернутися до Львівської міської ради, чи були звернення і чи видавалися будь-які дозвільні документи стосовно будівництва на вулиці Рівній, 19. У  випадку, якщо такі були або будуть, мешканці пропонують, щоб відповідні органи ЛМР врахували їхню думку», – повідомили також на порталі депутатів.

«Позиція мешканців – не допустити будівництва семиповерхового будинку з підземним паркінгом на ділянці площею 0,0832 га на вулиці Рівній,19. Вони висловилися проти, тому що у цьому районі – грунти з низькою несучою здатністю, а будинок на вулиці Рівній, 15, суміжний із вказаною ділянкою, та будинок на вулиці Рівній, 21, уже давали тріщини», – поінформували також на порталі депутатів.

«Мешканці вкажуть у протоколі, аби у ЛМР врахували протипожежні розриви, поганий стан підземних комунікацій та мереж тощо. Було утворено ініціативну групу для відстоювання позиції мешканців. До її складу увійшли голови кооперативів будинків, юристи», – розповіли також на порталі депутатів.

«За результатами слухання головуючий і секретар, яких обрали його учасники, підготують протокол і у п’ятиденний термін передадуть в управління «Секретаріат ради» ЛМР. Звідси його скерують міському голові, який визначить відповідальний виконавчий орган для його розгляду. Результати розгляду будуть оприлюднені у розділі «Громадські слухання» на сайті Львівської міської ради», – повідомили також на порталі депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів