Львів’яни з обмеженими фізичними можливостями можуть звертатися в будь-які відділи соцзахисту

11:38 29 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

У нашому місті провели інвентаризацію особових справ інвалідів.

«Люди з обмеженими фізичними можливостями Галицького та Личаківського районів можуть звертатися з питань соціального захисту в будь-який інший відділ соціального захисту у Львові», – повідомили сьогодні, 29 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Відділи управління соціального захисту провели інвентаризацію особових справ інвалідів, які користуються інвалідними кріслами колісними, сформували відповідні списки, провели обстеження матеріально-побутових умов, щодо необхідності облаштування пандусу та під’їзних доріжок до житлового будинку та всередині будинку, поверху проживання інвалідів тощо. Працівники органу соціального захисту провели обстеження матеріально-побутових умов проживання 812 осіб, які користуються інвалідними візками. 

За результатами обстеження з’ясувалось, що 329 осіб забезпечено засобами доступності. У 483 осіб є необхідність встановлення пандусів. Це питання перебуває на особливому контролі у районних адміністраціях міста.

Управління соціального захисту Львівської міської ради упродовж 2009-2013 провело комплекс заходів з удосконалення роботи районних відділів соціального захисту. В цей період у трьох відділах – Франківському, Залізничному й Сихівському – проведено реконструкцію приміщень з урахуванням вимог доступності для осіб з особливими потребами. 

З метою підвищення рівня доступності до об’єктів соціального захисту інстальовано звукові орієнтири для незрячих громадян при вході в управління соціального захисту на вулиці Галицькій, 21, Галицького відділу соціального захисту на вулиці Ліста, 5, Личаківського відділу соціального захисту на вулиці Театральній, 10 та встановлено засоби сигналізації (кнопка виклику) відповідального працівника для надання консультації чи допомоги в потраплянні в приміщення управління соціального захисту на вулиці Галицькій, 21, Галицького відділу соціального захисту на вулиці Ліста, 5, Личаківського відділу соціального захисту на вулиці Театральній, 10.

Люди з обмеженими фізичними можливостями Галицького та Личаківського районів, яким складно потрапити у приміщення Галицького та Личаківського відділів соціального захисту через архітектурні особливості будівель, можуть звертатися з питань соціального захисту в будь-який інший відділ соціального захисту у Львові. Працівники відділів соціального захисту, до яких звертатимуться люди з обмеженими фізичними можливостями інших районів, надаватимуть їм необхідні консультації, прийматимуть документи та передаватимуть їх для опрацювання та прийняття відповідного рішення за територіальною приналежністю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів