Львів’яни, які пережили Голодомор, отримають допомогу

10:18 7 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У міськраді запевнили: «До Дня пам’яті жертв Голодомору, у Львові виплатять одноразову матеріальну допомогу людям, які пережили Голодомор 1932-1933 років».

У Львівській міськраді повідомили також сьогодні, 7 листопада: «Таку допомогу у розмірі одніє тисячі гривень, отримають 123 мешканці, які зареєстровані у Львові та перебувають на обліку у відділах соціального захисту Львова. Загальна сума виплат – 123 тисяч гривень. Цього року місто значно збільшило таку виплату людям, які пережили Голодомор – торік вони отримали від міста 300 гривень допомоги».

В управлінні соціального захисту ЛМР зазначили: «За час Голодомору від голоду країна втратила мільйони своїх дітей. А доля тих, хто вижив, була нелегкою. Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які стали очевидцями тих трагічних подій. Люди, які пам’ятають Голодомор і можуть про нього розповісти, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанування пам’яті невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, можемо зробити. Тому в  цьому році ми значно збільшили допомогу людям, які пережили Голодомор».

Про це поінформували сьогодні, 7 листопада, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада. За даними істориків, протягом 1932-1933 років жертвами голоду в Україні, що виник внаслідок адміністративних заходів радянської влади, стали десятки мільйонів невинних людей». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів